askartele kantokoti

Peikko-ovi hurmaa pihaleikeissä – askartele oma minimaailma koivun kantoon helpolla ohjeella ja kutsu mielikuvitusystävät kylään!

Askartele peikko-ovi puun kantoon ja hyppää mukaan minimaailmavillitykseen! Peikon kodin voi tehdä helposti yhdessä lapsen kanssa.

Peikko-ovi, puutarhatontun talo tai menninkäisten kesämökki. Kantoon askarreltu minimaailma saa mielikuvituksen liikkeelle ja ihastuttaa kaiken ikäisiä.

Hyödynnä askartelussa mahdollisimman luonnonmukaisia materiaaleja, jotta peikko-ovi sulautuu maisemaan. Minimaailman askartelussa vain mielikuvitus on rajana.

Lue myös: Keijupuutarha on koriste, jota puutarhasi tarvitsee – katso ohje ja askartele kaunis katseenvangitsija puutarhaan

Vinkit peikko-oven ja peikon kodin askarteluun

  • Varmista, että kannon pinta on kuiva: liimatut osat eivät pysy kosteassa pinnassa.
  • Varmista, ettei kannossa ole kovin paljoa asukkaita, ainakaan tulimuurahaisia, jotka voivat pilata koko askarteluhetken.
  • Valmistelevat työt (esim. ikkunoiden kasaaminen) voi tehdä hyvin kotona etukäteen ja liimailla sitten vain osat paikoilleen paikan päällä.
  • Käytä puuosien liimaamiseen puuliimaa. Käytä kuitenkin liimaa säästeliäästi, jotta kokonaisuus pysyy mahdollisimman luonnonmukaisena. Hyödynnä rakentelussa kannon luonnollinen muoto. Osa kantokodin osista voi nojata kannon pinnasta irtoavaan puun kuoreen tai loviin.

Peikko-ovi ohuesta vanerista

askartele kantokoti

Askartele peikko-ovi tikuista yhdistelemällä samaan tapaan kuin aidat, kaarnan palasta tai pienestä puu-/vaneripalasta. Tässä ohjeessa peikko-ovi on leikattu ohuesta, saksin leikattavasta vanerista. Liimaa oven kahvaksi puuhelmi tai vaikka tammenterho.

Voit halutessasi koristella oven tekemällä siihen minikranssin. Tässä ohjeessa ovikranssin pohjana on juuttinarulenkki, jonka toiseen reunaan on tehty muutamia makrameesta tuttuja tasosolmuja. Niihin on helppo pujotella tammen terhojen alkuja.

Voit koristella taloa myös luonnomukaisella koristenauhalla: Ripusta kantoon kiinni pätkä juuttilankaa ja paina siihen kiinni pieniä ohdakkeita. Niiden väkäset tarttuvat kiinni naruun ja kiinnittyvät hyvin ilman liimaa.

Lue myös: Kaarnalaiva ja kaislajoutsen, hurmaavat nostalgiset kesäaskartelut – kokeile näitä yhdessä lapsen kanssa!

Peikon kodin ikkunat ja aidat puutikuista

askartele kantokoti

Askartele ikkunat ja aidat pienistä kepeistä, jäätelötikuista tai askartelukaupoissa myytävistä puutikuista. Ikkunat on helppo tehdä liimaamalla tikut kuvan osoittamalla tavalla ristikkäin.

Pienillä aidan pätkillä saa loihdittua kantoon kivan kodikkaan ilmeen. Aidat voi asetella kannon ympärille tai vaikka kannon päälle kattoterassia kehystämään. Aidat askarrellaan pieni pätkä kerrallaan siten, että tikut asetellaan vieretysten ja ne yhdistetään toisiinsa yhdellä poikittain asetellulla tikulla.

 

Peikko-ovi ja tikapuut

askartele kantokoti

 

Tikapuilla tai rappusilla saa tehtyä kulkureitit kannon eri tasoille tai pelkästään ovelle, jos peikko-ovi on hieman maan pintaa korkeammalla. Askartele tikapuut pienistä kepeistä juuttinarun avulla. Kieputtele tikku kerrallaan kiinni kahteen pystysuuntaiseen tikkuun.

Riippumatto peikon kodin kattoterassille

askartele kantokoti

Asuttua tunnelmaa peikon kotiin voi loihtia minikokoisella riippumatolla. Kattoterassi on oiva paikka pienelle riippumatolle. Askartele riippumatto askarteluhuovasta, joka ei vaadi huolitteluita. Ompele päätyihin käsin tai koneella kapeat taitteet ja pujota läpi hammastikut. Kiinnitä hammastikkuihin ripustusnarut ja kiinnitä keinu kahteen pieneen tikkuun, jota on helppo tökätä pystyyn kannon päälle, mikäli sen päällä kasvaa sammalta.

Lue myös Anna.fi: Kirjahyllyn ja nukkeodin yhdistelmä

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Peikko-ovi hurmaa pihaleikeissä – askartele oma minimaailma koivun kantoon helpolla ohjeella ja kutsu mielikuvitusystävät kylään!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X