Tee itse liukuvärjätty pöytäliina

Piristystä kattaukseen – tuunaa tai virkkaa pöytäliina

Kaipaatko uutta ilmettä kattaukseen? Vai haluatko vain muuttaa ruokailutilan ilmettä helposti ja nopeasti? Kotiliesi kokosi neljä pöytäliinaideaa, joista voit valita mieluisimman!

Jos kaipaat kokonaan jotain uutta, tee itsellesi Fiesta-pöytäliina intiaanipuuvillasta. Pelkkä kaitaliinakin tekee suuren muutoksen kattaukseen: tee Kotiliesi Käsityön ohjeella virkattu kaitaliina piristämään kattausta. Voit myös kokeilla kauniita jakkaranpääliset virkkaamalla.

Lue myös: Tee luonnonkivistä pöytäliinan painot

Vanhat pitsiliinat uusiokäyttöön

Löytyykö laatikoistasi vanhoja pitsiliinoja vailla käyttöä? Tässä nostalgiset pitsit pääsevät oikeuksiinsa upeassa pellavaliinassa!

Tarvitset pohjaksi haluamasi väristä pellavakangasta, vanhoja ja uusia pitsiliinoja (voit tehdä eri kokoisia ja muotoisia pitsiliinoja myös itse), silitystärkkiä, ompelulankaa ja napinläpilankaa.

Sommittele pitsiliinat pellavakankaan päätyyn, osa liinoista menee reunan yli kuvan mukaan. Kiinnitä pitsiliinat nuppineuloilla ja ompele käsin napinläpilangalla. Lopuksi silitä. Koristele halutessasi lasihelmillä.

Ohje: Vanhat pitsiliinat uusiokäyttöön

Pitsiliinat uusiokäyttöön pellava pöytäliina

Tee itse liukuvärjätty pöytäliina

Ompele ja värjää kesäkodin katseenvangitsijaksi pirteä pöytäliina. Dippausvärjäyksellä saat tavallisesta kankaasta sähäkän katseenvangitsijan.

Karibia-pöytäliina luo sisustukseen pirteän raikkaan ilmeen pinkin sävyillä. Ohjeessa on myös Jamaica-pöytäliinan ohje, jossa villi raidoitus vaihtuu vihreästä mustaan.

Liukuvärjättyjen pöytäliinojen tekoon tarvitset 3 metriä pellavakangasta, ompelulankaa, Dylon-käsinvärjäysväripussien sävyt Tropical Green, Velvet Black ja Flamingo Pink sekä 250 g suolaa per väripussi. Värjäysastioiksi kaksi suorakaiteen muotoista 10 litran muovilaatikkoa.

Liukuvärjätyn pöytäliinan pariksi sopii loistavasti myös liukuvärjätyt tyynyt!

Ohje: Tee itse liukuvärjätty pöytäliina

Tee itse liukuvärjätty pöytäliina

Virkkaa sinivalkoinen Merimökki-pöytäliina

Virkkaa hurmaava Merimökki-pöytäliina. Pehmeä liina laskeutuu sulavasti yli pöydän reunojen. Ohjeen lanka on 100 % puuvillaa. Voit tehdä pöytäliinan myös eri värillä ja antaa lahjaksi ystävälle.

Tee Merimökki-pöytäliinan kaveriksi merihenkiset tyynynpäälliset.

Ohje: sinivalkoinen Merimökki-pöytäliina

Virkkaa hurmaava Merimökki-pöytäliina

Tuunaa pellavainen pöytäliina pyöreällä paikalla

Läikähtikö pellavaliinalle punaviiniä tai mustikkamehua? Tuunaa pöytäliina ehdaksi pyöreällä paikalla, tai ompele yksiväriselle liinalle uusi ilme muuten vaan.

Pöytäliinaa varten tarvitset vanhan pellavaliinan. Korjattavaan kohtaan riittävä määrä uutta valkoista pellavaa ja vähän korjattavaa kohtaa suurempi pala ”suttukangasta”, esimerkiksi vanhaa lakanaa. Tarvitset myös valkoista ompelulankaa ja mahdollisesti valkoista muliinilankaa koristetikkaukseen. Voit tehdä pöytäliinan myös muilla väreillä ja leikitellä paikkauskankaiden kuoseilla!

Huom! Jos käytät uutta pellavaliinaa, kutista pellava hyvin pesussa, koska vanha liina on jo moneen kertaan pesty ja kutistunut.

Ohje:  Tuunaa vahingoittunut pöytäliina

pellavainen pöytäliina pyöreällä paikalla

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Piristystä kattaukseen – tuunaa tai virkkaa pöytäliina

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X