Himmelikin voi olla värikäs ja runsas! Trendikäs pajakihimmeli syntyy helposti silkkipaperista

Pajakikattokruunu on himmelin iloluontoinen serkku. Kokoa se oljista ja silkkipaperista.

Puolalainen versio himmelistä, pajaki, on värikäs ja runsas. Tee omasi jouluksi ja anna sen ilahduttaa pitkään.

Ohjeen pajakissa on valkoisia, oransseja, vaalean- ja tummanpunaisia kukkia yhteensä 22 kappaletta.

Lue myös: Tee itse moderni himmeli – helppo ohje!

Nämä tarvitset pajakin tekoon:

Pajakikattokruunua varten tarvitset: olkia, silkkipapereita, kartonkia, napinläpilangan vahvuista ompelulankaa, pitkä terävä neula, kaksi metallirengasta, halkaisijat 12 ja 25 cm, sakset ja kuumaliimapyssy sekä pieniä klipsejä.

Pajaki kootaan ­rennosti eripituisista oljista ja erikokoisista kartonkiympyröistä. Rehevä pajakihimmeli sopii niin pelkistettyyn kuin runsaaseenkin kotiin.

Tee pajakihimmelin kukat näin:

Aseta 5 ­arkkia silkkipapereita päällekkäin ja leik­kaa 10 x 20 cm:n kokoisia nippuja. Taittele niput haitariksi lyhyemmästä sivusta alkaen noin 2 cm:n levyisille laskok­sille.

Pyöristä nippujen molemmat päät saksilla. Sido niput keskeltä 15 cm:n langalla, jätä päät roikkumaan.

Avaa paperikerros kerrallaan kukkaa auki laskoksilta, kunnes kaikki kerrokset ovat auki. Muovaa kukka pallomaiseksi käsin.

Liota olkia, jotta ne eivät murru leikatessa. Leikkaa oljet 2,5–3,5 cm:n pätkiksi, tarvitset noin 180 pätkää. Leikkaa kartongista yhtä monta ympyrää, joiden halkaisija vaihtelee 1,5 –2,5 cm:n välillä.

Leikkaa 8 kpl 160 cm pitkiä lankoja, taita lankanippu kaksinkerroin ja solmi taitteeseen hevosenhäntäsolmu. Lenkistä on 16 lankaa = 8 paria.

Ripusta lenkki niin, että voit pitää tarvikkeita vieressäsi ja koota pajakia alaspäin.

Pujottele vuorotellen 8 olkea ja paperiympyrää jokaiseen lankapariin, niputa langat klipsillä yhteen odottamaan. Kun kaikki on tehty, lisää jokaiseen sen pituinen olki, että langat ovat yhtä pitkiä.

Solmi langat pienen metalliympyrän kehälle tasaisin välein ja kiinnitä ne liimatipoin solmujen kohdilta.

Jatka olkien ja ympyröiden pujottelua samoihin lankapareihin 6–7 kertaa, lankojen ei tarvitse ­olla samanpituisia. Kiinnitä langat ison metalliympyrän kehälle vinosti ristiinrastiin.

Leikkaa langasta 3 x 60 cm:n pätkää ja solmi ne keskeltä pienen ympyrän kehälle niin, että saat olkinauhoja tasaisesti isommalle kehälle. Vahvista kaikkien 11 nauhan solmut liimatipalla ja katkaise langanpäät.

Leikkaa 4 x 160 cm langat ja solmi ne keskeltä ison kehän toiselle puolikkaalle. Pujottele lankapareihin olkia ja paperiympyröitä 13–18 kertaa. Kokeile, mihin kohtaan ne asettuvat ympyrän kehälle. Sisimmäinen lanka on lyhin ja alimmainen pisin.

Solmi langat, lisää liima ja katkaise langanpäät.

Solmi yläkehälle 8 ja alakehälle 14 kukkaa. Muotoile ne niin, että ne peittävät kehät ja langanpäät, vahvista solmujen kohdat liimalla.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Himmelikin voi olla värikäs ja runsas! Trendikäs pajakihimmeli syntyy helposti silkkipaperista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X