Ryijy puolukanvarvuista

Ryijy puolukanvarvuista on yllättävän helppo tehdä – katso ohje ja askartele melkein ikivihreä koriste

Puolukanvarvuista tehty ryijy on helppo ja nopea toteuttaa. Puolukanvarpu on materiaalina mainio, koska sitä on saatavilla ympäri vuoden.

Puolukanvarvuista tehty ryijy on kaunis ja pitkäikäinen koriste, joka sopii sekä sisälle että ulos. Ryijyn valmistamiseen tarvittavat tarvikkeet saattavat löytyvät kotoasi jo valmiiksi.

Lue myös: Varpuvispilä oli silittäjän oiva apuri 1950-luvulla – muistatko tämän niksin?

Puolukan lehdet pysyvät vihreinä kuukausia. Ajan saatossa lehdet muuttavat vihreistä ruskeiksi. Puolukanvarpu kuivuu hyvin, eivätkä lehdet varise – kunhan välttää ryijyn turhaa liikuttelua.

Helppo ryijy ei tarvitse edes ripustuslenkkiä, sillä ryijyn voi ripustaa verkkopohjastaan suoraan seinässä olevaan naulaan.

Puolukanvarvuista tehtyyn ryijyyn tarvitset

  • Palan katiskaverkkoa  (19 cm x 24 cm)
  • Sekatöörit tai sakset
  • Tuoreita puolukanvarpuja pituudeltaaan noin 13-15 cm

Ryijy puolukanvarvuista: Ohje

1. Ensimmäistä riviä varten riivi varvuista lehdet tyvestä alkaen. Jätä varpujen latvoihin lehtiä noin 8 cm verran. Pujottele varvut katiskaverkkoon kuvassa olevan mallin mukaan tyvipuoli aina edellä. Kun olet päässyt rivin loppuun, olet tehnyt ensimmäisen rivin.

Ohje puolukkavarpuryijyyn

2. Seuraavia rivejä varten riivi varvuista lehdet tyvestä alkaen, mutta jätä latvoihin lehtiä noin 5 cm verran. Aloita seuraavan rivin pujottelu verkkoon mahdollisimman läheltä sitä kohtaa, missä edellisen rivin lehdet päättyvät. Näin saat ryijystä tuuhean.

Ohje puolukkavarpuryijyyn

3. Leikkaa pujoteltujen varpujen varsia hieman lyhyemmiksi, jotta verkko ei mene tukkoon. Varmista, että varvun varsi menee pujotettuna ainakin kolmen verkkolangan yli ja ali, jotta varpu lukkiutuu hyvin.

4. Jatka varpujen pujottelua verkkoon ja varsien leikkaamista, kunnes olet varpujen pujottelussa loppusuoralla ja verkkoa jäljellä noin 3 cm. Jätä varpujen varret leikkaamatta.

Ohje puolukkavarpuryijyyn

5. Taita verkon yläosa ryijyn taakse. Tuoreet varret taittuvat katkeamatta ryijyn taakse.

Ryijy puolukanvarvuista nurjalta puolelta

6. Päättele taitettujen varpujen tyvet ryijyn takapuolelle pujottamalla ne verkkoon.

Puolukavarvuista tehty ryijy nurjalta puolelta.

7. Lopuksi ”pöyhi” ryijyä varovasti. Ripusta ryijy haluamaasi paikkaan.

Ryijy puolukanvarvuista

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Nature Art / Terhi Hällström (@nature_art_terhi_h) jakama julkaisu

Vinkki!

Varvuista tehty ryijy säilyy sisällä paremmin kuin ulkona. Ulkona sade ja aurinko tekevät omat tepposensa ryijylle ajan saatossa.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ryijy puolukanvarvuista on yllättävän helppo tehdä – katso ohje ja askartele melkein ikivihreä koriste

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X