Soijavahakynttilä saa paistopussin avulla jäätikköä muistuttavan pinnan – katso ohje ja tee itse ekologiset diy-kynttilät soijavahasta

Soijavaha on helppo ja ekologinen materiaali kynttilän tekemiseen. Paistopussin avulla soijavahasta valmistuu jäätikköä muistuttava soijavahakynttilä. Ota ohje talteen!

Soijavahakynttilä on nopea valmistaa, sillä soijavahan sulamispiste on noin 50 astetta. Soijavahasta valmistetut kynttilät ovat miellyttäviä käytössä, sillä ne eivät nokea eivätkä päästä huoneilmaan myrkkyjä.

Lue myös: Jääkranssi kynttilälle on pimeän pihan kaunistaja – katso helppo ohje!

Soijavaha on täysin biohajoava, joten kynttilän jäännökset voi kierrättää biojätteisiin.

Soijavahakynttilöiden valmistuksessa voi käyttää ruoanlaitossa käytettäviä astioita, sillä soijavahan jäänteet voi pestä pois lämpimällä vedellä ja saippualla.

Soijavahakynttilät

Soijavahakynttilät saavat paistopussin avulla jäätikköä muistuttavan pinnan.

Soijavahakynttilät: Tarvikkeet

  • Soijavahaa
  • Erikokoisia laseja tai kuppeja
  • Paistopussi
  • Kuminauha
  • Kynttilänsydänlankoja metallialustalla
  • Grillitikkuja
  • Kattila ja astia vahan sulattamista varten
Soijavahakynttilätarvikkeet

Tarvikkeet soijavahakynttilään

Lue myös: Koristele kynttiläpullo havuilla

Soijavahakynttilät: Ohje

1. Asettele paistopussi kuppiin tai lasiin. Jotta paistopussi pysyy tukevasti lasissa, voit kietaista kuminauhan paistopussin reunojen päälle lasin ympärille. Varmista, että paistopussi on mahdollisimman tasaisesti lasin pohjaa vasten. Asettele paistopussin rypyt tasaisesti.

2. Sulata soijavahaa vesihauteessa. Soijavaha sulaa noin 50 asteessa, joten sulaminen tapahtuu nopeasti.

3. Kun soijavaha on sulanut, kaada se varovasti paistopussilla vuorattuun lasiin. Laita vahan keskelle kynttilänsydän, niin että metallialusta osuu pohjaan tukevasti. Voit tukea sydänlankaa esimerkiksi parilla grillitikulla, jotta sydänlanka ei kaadu. Voit myös käyttää ilman metallialustaa olevaa sydänlankaa, mutta tällöin sydänlanka tulee kiinnittää pohjaan ennen vahan laittamista esimerkiksi maalarinteipillä tai kuumaliimalla.

Soijavahakynttilä-ohje

Grillitikun avulla sydänlanka pysyy pystyssä.

4. Anna kynttilän jähmettyä rauhassa. Kun kynttilä on jähmettynyt ja jäähtynyt kokonaan, voit poistaa paistopussin kynttilän ympäriltä. Vedä paistopussi rypyistä varovasti pois, etteivät kynttilään muodostuneet muodot murru rikki. Paistopussi on liukasta ja ohutta, joten sen saa ujutettua pienistäkin raoista pois. Mikäli soijavahakynttilän pohja on epätasainen eikä kynttilä pysy pystyssä, voit veistää varovasti veitsellä kynttilän pohjaa tasaisemmaksi.

5. Lyhennä sydänlanka sopivaksi. Kynttilät ovat valmiita käyttöön.

Diy-soijavahakynttilä saa elävän pinnan pakastepussin avulla.

Diy-soijavahakynttilä saa elävän pinnan paistopussin avulla.

Lue myös: Das-massa on askartelijan unelmamateriaali – näin valmistat helpot ja suloiset kulhot ilmassa kuivuvasta askartelumassasta

Soijavaha on ekologinen materiaali

Soijavaha valmistetaan soijapavuista, joten soijavahakynttilät sopivat myös vegaaneille. Soijavaha on myrkytön ja se palaa parafiinikynttilää puhtaammin ja pidempään.

Soijavaha on biohajoavaa, joten kynttilän jämät voi kierrättää biojätteissä. Soijavaha on myös vesiliukoista, joten kynttilöiden valmistuksessa käytettävät astiat voi pyyhkiä ensin talouspaperilla ja sitten pestä lämpimällä vedellä ja saippualla. Myös mahdolliset kynttilästä lähtevät vaharoiskeet lähtevät pöytäliinasta pesussa.

Soijavaha sopii mainiosti myös astioihin valettaviin kynttilöihin.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Soijavahakynttilä saa paistopussin avulla jäätikköä muistuttavan pinnan – katso ohje ja tee itse ekologiset diy-kynttilät soijavahasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X