Itse tehty joulukalenteri

Tee itse joulukalenteri – pakettikalenteri on ihana lahja itselle tai ystävälle

Itse askartelemalla saat toteutettua hauskan adventtikalenterin, jota kelpaa esitellä ystäville! Joulukalenteri on myös hyvä lahjaidea. Katso tästä Kotilieden helpot ohjeet!

Adventtikalenterin luukut on tehty pienistä paketeista, jotka kääritään ruskeaan käärepaperiin. Voit halutessasi käyttää eri värisiä paketointipapereita, esimerkiksi ylijääneistä lahjapaperien suikaleista. Lopputulokseksi tulee silloin värikäs joulukalenteri paketeista.

Lue myösTee itse hauska joulukalenteri virkatuista ja huovutetuista tötteröistä

Joulukalenterin tarvikkeet

Kalenteria varten tarvitset askartelutarvikkeita, joita myyvät useimmat askarteluliikkeet.

  • taulupohja
  • valkoista maalia
  • narua
  • käärepaperia
  • numerotarroja
  • liimaa

Tee joulukalenteri paketeista näin

Helppo joulukalenteri syntyy valkoiseksi maalatusta taulupohjasta, johon on kiinnitetty paketoidut pikkulahjat. Lahjapaketit kiinnitetään naruilla roikkumaan ja liimataan ne kiinni. Taulu kannattaa olla tarpeeksi iso, jotta  paketit mahtuvat sille sopivan väljästi. Kannattaa suunnittella ensin pakettien sisältö, jotta taulun koon arviointi onnistuu kerralla.

Joulukalenteri syntyy valkoiseksi maalatusta taulupohjasta, ja kiinnitetyistä paketeista

Kuvassa näkyvä monien kukkakauppojen myymä pallonmuotoinen muratti on myös näyttävä joulukoriste. Perinteisen mallin mukaan valmistettu Saarenmaa-tuoli 250 e, Saaremaatool. Matto, hinta tiedusteltaessa, Carpet Vista. Kori ja termospullo ovat kuvausrekvisiittaa. Tiedustelut: carpetvista.se, saaremaatool.com

Pakettien ei tarvitse olla neliön muotoisia, mutta se saattaa helpottaa pakettien sommittelua taululle.

Joulukalenterin yhtenäinen ilme syntyy valkoisesta ja ruskeasta käärepaperista sekä numerotarroista. Tarroja myyvät askarteluliikkeet. Voit paketoida lahjat myös eri sävyihin ja koristella niitä erilaisilla tarroilla tai silkkinauhalla. Käytä hyväksesi ylijääneet lahjapaperien suikaleet.

Taulukalenteria ei ole pakko ripustaa seinälle: tyylikäs joulukalenteri on kaunis sisustuselementti esimerkiksi matalan kaapin päällä.

Ohje on julkaistu Kotiliesi -lehdessä 22/17.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tee itse joulukalenteri – pakettikalenteri on ihana lahja itselle tai ystävälle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X