Kotitekoiset saippuat

Tee itse saippuaa – somista ne yrteillä ja kukkasilla

Tee itse yrtein ja kukkanupuin somistettuja saippuoita. Kokeile erilaisia muotteja ja saippuamassoja.

Kukkaissaippuoita on helppo ja nopea valmistaa. Yllä oleviin on lisätty kukkanuppuja, rosmariinia, timjamia ja ruiskaunokin terälehtiä.

Tarvikkeet:

  • kirkasta ja valkoista saippuamassaa
  • vesihaudekattila
  • kuivattuja yrttejä ja kukkia
  • hygieniatuotteisiin sopivaa väriä ja tuoksuöljyä
  • muotteja

Kotitekoiset saippuatTee saippua näin

Pilko saippuamassa pieniksi paloiksi ja sulata joko liedellä vesihauteessa tai mikrossa vähän kerrallaan, ettei se kiehu ja muutu sameaksi. Lisää massaan halutessasi väriä ja tuoksuöljyä, ja sekoita varovasti ilmakuplien välttämiseksi.

Käytä saippuaan kuivattuja yrttejä ja kukkia, sillä tuoreet kasvit käpristyvät ja muuttavat väriään, vaikka saippuamassan antaisi jäähtyä hieman ennen kasvien lisäämistä.

Kaada saippuamassa muotteihin ja anna jähmettyä muutama tunti. Hyytyminen nopeutuu viileässä. Saippuaa voit valaa myytävien muottien ohella silikonileivosmuotteihin tai maitotölkkeihin ja notkeisiin muovirasioihin.

Itsetehty saippua on myös ekologinen ja hyödyllinen tuliainen vaikka mökille.Saippuatarvikkeita löydät askarteluliikkeistä ja luonnonkosmetiikan valmistukseen erikoistuneista nettikaupoista.

Vinkki!

Vala maitotölkkiin iso saippuakimpale ja leikkaa jähmettynyt saippua sopiviksi paloiksi. Pakkaa saippuapalat sellofaaniin tai kääri kauniiseen paperiin ja koristenauhaan.

Ohje on julkaistu Kotiliesi 16/2017 -lehdessä.

Avainsanat

Keskustelu

Saippuan valmistaminen aloitetaan siis niin, että ensiksi mennään kaupasta ostamaan saippuaa.

Kommentoi juttua: Tee itse saippuaa – somista ne yrteillä ja kukkasilla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X