valokirjain tupsuista

Tupsuista tehty valokirjain on pakko saada – niin söpö se on! Katso ohje ja askartele sisustuskirjain valoilla

Tupsuista askarreltu valokirjain on suloinen lisä sisustukseen. Sisustuskirjain syntyy jämälangoista ja pahvista. Katso ohje!

Sisustuskirjain saa lisää säihkettä siihen lisätystä valosarjasta. Tupsuista askarreltu valokirjain on pehmoisuudessaan ihastuttava katseenvangitsija. 

Lue myös: Oho! Tästä kortistahan kasvaa kukkia – katso ohje ja askartele kukkiva kortti kananmunakennosta

sisustuskirjain tupsuista

Kierrätä kirjaimeen kotonasi olevat jämälangat, pahvia ja vanha valosarja. Tupsuista tehty valokirjain on helppo ja hauska askartelu, ja sisustuskirjain on helppo tehdä yhdessä lapsen kanssa.

Voit askarrella sisustuskirjaimen joko yksi- tai monivärisenä tai käyttää saman värin eri sävyjä sen mukaan, mikä yhdistelmä silmääsi sitten miellyttääkään ja millaisia lankoja kaapistasi löytyy.

Lue myös: Vessapaperirulla-askartelu lapsille – katso 2 ohjetta, jotka tumpelompikin vanhempi osaa askarrella lapsensa kanssa

Sisustuskirjain valoilla valmistuu näillä tarvikkeilla

  • Erilaisia lankoja
  • Haarukka
  • Pahvia tai tukevaa kartonkia
  • Led-valosarja
  • Kuumaliimaa
  • Paksu sukkapuikko
  • Sakset

Lue myös: Trendikäs hiuspinni on helppo tehdä itse – katso 3 vaihtoehtoa ja askartele isot ja näyttävät pinnit

Askartele valokirjain pöydälle tällä ohjeella

1. Leikkaa haluamasi kirjain pahvista. Leikkaa lisäksi kaksi pientä pahvinpalaa tueksi. Saat tuettua kirjaimen pystyyn, kun teet kirjaimen alareunaan ja tukipaloihin viillot, ja asetat tukien ja kirjaimen viillot kohdakkain.

askartele sisustuskirjain

2. Paina paksulla sukkapuikolla reikiä pahviin. Näistä rei’istä painetaan valosarjan valot esiin.

askartele sisustuskirjain

3. Työnnä valosarjan valot pahvin nurjalta puolelta esiin kirjaimen oikealle puolelle. Jos valosarjan johtoa on paljon, voit pyörittää lankaa kirjaimen ympäri ja sitoa näin johdot tukevasti kirjaimen taakse piiloon.

askartele valokirjain

askartele valokirjain

4. Aloita tupsujen teko. Aseta noin 15 cm mittainen langanpätkä haarukan keskimmäiseen väliin. Ota toinen lanka ja pyöritä sitä haarukan ympäri. Sido keskellä oleva 15 cm mittainen lanka tiukasti umpisolmulla kiinni lankojen keskelle. Poista langat haarukan ympäriltä ja leikkaa lenkit auki. Taittele tupsua pyöreämpään muotoon, ja leikkaa hapsottavat langanpätkät pois. Tee tupsuja reilusti, tässä E-kirjaimessa tupsuja on yhteensä 37.

tupsun tekeminen haarukalla

tupsun tekeminen haarukalla

5. Vahvista kuumaliimalla pienet pahviset tukipalat paikoilleen. Sen jälkeen aloita tupsujen liimaaminen kirjaimeen. Liimaa, kunnes pahvi on kokonaan tupsujen piilossa.

tupsut kiinnitetään kuumaliimalla

6. Voit vielä lopuksi leikata tupsuja parempaan muotoon sekä leikata tukipahveja niin, että valokirjain pysyy pystyssä tukevasti.

tupsusta tehty valokirjain

Vinkki!

Tämä sisustuskirjain on askarreltu pöydälle, ja se pysyy pystyssä itsekseen. Valokirjain on helppo ripustaa myös seinälle. Jätä vain pienet pahviset tukipalat pois, tee reikä sisustuskirjaimen kumpaankin yläreunaan ja kiinnitä niihin naru.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Tupsuista tehty valokirjain on pakko saada – niin söpö se on! Katso ohje ja askartele sisustuskirjain valoilla

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X