Hurmaavat yhteen kiedotut ja liitetyt kynttilät ovat kotoilijan unelma – katso ohjeet videoilta!

Yhteen liitetyt kynttilät tuovat säväyksen kodin kynttiläasetelmiin. Yhdistele eri värejä ja askartele uniikit kynttilät!

Yhteen liitetyt kynttilät ovat jatkoa trendikkäille kierrekynttilöille. Kynttilöitä voi muokata moneen eri muotoon ja asetelmaan upottamalla ne lämpimään veteen. Kahden kynttilän yhdistäminen tuo hieman lisähaastetta, ja sopii siksi erityisesti askartelun ystäville.

Lue myös: Kuusikynttilä on joulun suloisin kynttilätuunaus – katso videolta helpot ohjeet

Yhteen kiedotut kynttilät tuovat hauskaa svengiä kynttiläasetelmiin.

Yhteen kiedotut kynttilät tuovat hauskaa svengiä kynttiläasetelmiin.

Kokeile hieman helpompaa yhteen kiedottujen kynttilöiden ohjetta. Jos kaipaat haastetta, innostu yhteen liitettyjen kynttilöiden ohjeesta.

Huom! Aseta kynttilä aina tukevasti palamattomalle alustalle kauas helposti syttyvistä materiaaleista. Älä koskaan jätä kynttilää palamaan ilman valvontaa tai lasten ulottuville.

Yhteen kiedotut kynttilät – svengiä asetelmiin!

Näillä kynttilöillä on selkeästi pilkettä silmäkulmassa. Toisiaan halaavat kynttilät seisovat tukevasti, kunhan varmistat niitä muotoillessasi, että pohjat ovat suorat ja kynttilät tasapainossa. Kynttilät saattavat valua tavanomaista enemmän, joten aluslautasen käyttäminen on suositeltavaa.

Katso helpot ohjeet yhteen kiedottuihin kynttilöihin videolta:

Yhteen kiedotut kynttilät

Tarvitset:

 • Kaksi eriväristä kynttilää (parafiinia!)
 • Lämmintä vettä
 • Korkea astia
 • Terävä veitsi
 • Leikkuulauta

Tee näin:

 1. Laita molemmat kynttilät korkeaan astiaan lämpimään, 40-asteiseen veteen. Mittaa veden lämpötila tai ota lämmintä, mutta ei tulikuumaa vettä hanasta. Anna kynttilöiden olla vedessä 15 minuuttia, kunnes ne ovat taipuisia.
 2. Leikkaa kynttilöiden kannat tasaisiksi veitsellä.
 3. Kiedo kynttilät toisiinsa kiinni. Taivuta lopuksi jalat ja kynttilöiden kärjet suoriksi.
 4. Varmista, että kynttiläpari seisoo pöydällä ilman tukea. Taivuta niitä tarvittaessa tasapainon löytämiseksi ja leikkaa pohjat veitsellä suoriksi. Jos kynttilät ehtivät jähmettyä kesken työn, pehmitä niitä uudestaan lämpimässä vedessä muutaman minuutin ajan.
 5. Kun olet taivuttanut kynttilät haluttuun muotoon, anna niiden jähmettyä toisiinsa kiinni vaakatasossa pöydällä muutaman minuutin ajan. Jäähtyessään pehmeät kynttilät tarttuvat toisiinsa.
 6. Polta kynttilöitä tasaisella, palamattomalla alustalla, ja pidä palavia kynttilöitä silmällä. Nauti tunnelmasta!

Toisiinsa liitetyt kynttilät – kunnianhimoisemmalle askartelijalle

Tämä mainio parivaljakko on hieman haasteellisempi tapaus. Kahden kynttilän yhteen liittäminen voi vaatia kokeilun jos toisenkin. Valmis kynttilä on herkkä rikkoutumaan. Se kannattaa laittaa tukevalle jalustalle, jossa se saa palaa rauhassa ja kaukana ihmisvilinästä. Pidä palavia kynttilöitä aina silmällä.

Yhteen liitetty kynttilä sopii haastetta kaipaavalle askartelijalle.

Yhteen liitetyt kynttilät palavat kauniisti, mutta keskiosa, jolla kynttilät seisovat, jää käyttämättä. Voit säästää jämäpalat myöhempiä kynttiläprojekteja varten.

Lue myös: Melkein kuin aitoa marmoria! Tee marmorikuvioiset kynttilänjalat polymeerimassasta

Haasteen yhdistetyissä kynttilöissä aiheuttaa kynttilöiden yhteen liittäminen niin, että lopputuloksesta tulee tukeva ja kynttilät ovat suoria. Polta kynttilöitä valumisen varalta alustan päällä.

Lue alta parhaat vinkkimme projektiin, ja katso tästä havainnollistava video:

Yhteen liitetty U-kynttilä

Tarvitset:

 • Kaksi eriväristä kruunukynttilää (parafiinia!)
 • Neula (mielellään paksu ja jykevä)
 • Sytytin
 • Vettä
 • Korkea astia
 • Veitsi
 • Leikkuualusta

Näin teet:

 1. Pidä yhtä kynttilää 15 minuuttia 40-asteisessa vedessä. Mittaa veden lämpötila tai ota lämmintä, mutta ei tulikuumaa vettä hanasta.
 2. Taivuta kynttilä kulmikkaan U:n muotoon. Paina pohja leikkuulautaa tai pöytää vasten tasaiseksi. Varmista, että kynttilä seisoo pöydällä ilman tukea.
 3. Laita toisen, suoran kynttilän, kanta lämpimään veteen esimerkiksi vesilasiin pariksi minuutiksi.
 4. Leikkaa molempien kynttilöiden kannat viistosti mahdollisimman samaan kulmaan. Testaa, että kynttilät sopivat toisiinsa ja korjaa kulmaa tarvittaessa leikkaamalla lisää.
 5. Laita molempien kynttilöiden kannat lämpimään veteen 5 minuutiksi.
 6. Sulata sytyttimellä kynttilöiden pohjia ja pistä taivutettuun kynttilään neula. Paina suora kynttilä taivutettuun kynttilään neulaan. Pidä kynttilöitä paikoillaan pari minuuttia käsissäsi, jotta kynttilät jähmettyvät toisiinsa.
 7. Sulata sytyttimellä liitoskohtaa, jotta kynttilät sulavat toisiinsa.
 8. Käsittele kynttilöitä varoen, koska ne voivat irrota toisistaan esimerkiksi kaatuessaan pöydälle. Polta kynttilöitä tasaisella, palamattomalla alustalla.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hurmaavat yhteen kiedotut ja liitetyt kynttilät ovat kotoilijan unelma – katso ohjeet videoilta!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X