Askartelu

Diy-kosmetiikka – tee itse täydelliset lahjat!

Pääseekö lahjapakettiin diy-kuorinta, diy-deodorantti, diy-huulirasva vai diy-jalkakylpysuola? Vai kenties kaikki?

Diy-kosmetiikka on ihana lahjaidea, jota kosmetiikan ystävä arvostaa. Kokosimme neljä vaihtoehtoa, jotka toteutat helposti ja nopeasti, halusit sitten hemmotella puolisoa, ystävää, perheenjäsentä tai sukulaista – tai itseäsi.

Lue myös: 3 x joulukortti – nämä diy-ideat on pakko toteuttaa!

1. Diy-kahvikuorinta

Kahvista tehty diy-kuorinta on ihana lahjaidea diy-kosmetiikan ystävälle.

Diy-kuorintavoide vartalolle ja jaloille hellii ihoa ansaitulla hemmotteluhetkellä. Varoituksen sana: jos valmistat diy-kuorintavoiteen lahjaksi, voi käydä niin, että haluat valmistaa kuorintavoiteen itsellesikin. Niin hurmaavan tuoksuinen kahvikuorinta on.

Onneksi kuorintavoide kahvista on vaivaton valmistaa. Tarvikkeet kuorintaan löytynevät jo kotoasi.

Itse tehdyssä kuorintavoiteessa kahvipurut ja sokeri kuorivat vartaloa samalla, kun kookosöljy kosteuttaa ja hunaja hoitaa ja ravitsee ihoa. Appelsiinin kuori viimeistelee vartaloa hellivän kuorinnan piristävällä vaikutuksella.

Katso koko kahvikuorinnan ohje: Tee ihoa hellivä DIY-kuorintavoide itselle tai lahjaksi – kaikki ainekset löytyvät jo kaapistasi!

2. Diy-deodorantti

Diy-kosmetiikka on myös käytännöllinen lahja. Diy-deodorantti pitää hien hajut poissa.

Ympäristöystävällinen diy-deodorantti on täydellinen lahjaidea alumiinitonta deodoranttia etsivälle sekä muovin määrästä ahdistuneelle.

Kotitekoinen deodorantti voi kuulostaa kummalliselta, mutta älä tuomitse ennen kuin kokeilet! Itse tehty deodorantti todella toimii ja pitää hien hajun loitolla.

Mikä parasta, itse tehty luonnollinen deodorantti syntyy vain kolmesta ainesosasta. Kaikki tarvittavat ainekset löytyvät todennäköisesti jo kotisi ruokakaapeista tai vähintään lähikaupasta.

Kotitekoisessa dödössä ruokasooda neutralisoi hajuja, kookosöljy hoitaa ihoa ja tekee deodorantista helposti levittyvän ja perunajauho imee kosteutta ja tekee deodorantin koostumuksesta kiinteän.

Katso koko ohje: Itse tehty deodorantti – säästä selvää rahaa: vain 3 ainetta

3. Diy-jalkakylpysuola

Tee itse jalkakylpysuola. Tarvitset epsom-suolaa, ruokasoodaa ja eteeristä öljyä.

Jalkakylpysuola syntyy vain kolmen ainesosan avulla, ja sen valmistus on helppoa. Itse tehtyyn jalkakylpysuolaan tarvitset vain epsom-suolaa, ruokasoodaa ja mieleistäsi eteeristä öljyä ja kaikki ainekset sekoitetaan keskenään.

Epsom-suolaa voit löytää esimerkiksi luontaistuotekaupoista tai apteekeista. Voit käyttää sen tilalla merisuolaa tai himalajansuolaa.

Katso koko ohje: Diy-jalkakylpysuola lahjaksi – tee itse ihana hemmottelulahja jaloille

Juttua päivitetty 16.11.2022: Jutusta poistettu vanhentuneita linkkejä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Diy-kosmetiikka – tee itse täydelliset lahjat!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.