Askartelu

Diy-saippuapussi tekee saippuan säilyttämisestä helppoa – katso ohje ja solmi palasaippualle kätevä säilytyspussi makramee-tekniikalla

Tee palasaippuallesi kätevä saippuapussi vain solmuja tekemällä. Saippuapussi tekee palasaippuan säilyttämisen helpoksi ja hygieeniseksi.

Palasaippuan säilytys suihkussa ei enää ole ongelma, kun säilytät palasaippuasi kätevässä säilytyspussissa, joka valmistuu tavallisia solmuja tekemällä. Saippuapussi sopii kaikenkokoisille palasaippuoille.

Pellavalangasta syntyy solmimalla kätevä saippuapussi.
Pellavalangasta syntyy solmimalla kätevä saippuapussi.

Tarvikkeet saippuan säilytyspussiin

Tarvikkeet saippuapussiin.
Tarvikkeet saippuapussiin

Lue myös: Pyyheturbaani on samaan aikaan sekä käytännöllinen että ihana – katso helppo ohje double gaze -kankaasta

Saippuapussi ohje

1. Leikkaa 21 cm x 4 cm kokoinen pala kartongista. Piirrä solmimisen avuksi vaakatasoon viivoja 1,5 cm välein ja pystysuunnassa sentin välein. Viivat auttavat tekemään solmut tasaisesti. Taita lopuksi kartonki kahtia keskimmäisen viivan kohdalta. Työ tullaan aloittamaan taitteen kohdalta.

2. Leikkaa langasta yhteensä kahdeksan kappaletta noin metrin mittaisia pätkiä. Ota langoista kaksi pariksi ja tee solmu lankojen keskikohtaan. Tee näin myös kolmelle muulle lankaparille.

3. Teippaa lankaparit solmukohdasta ruudullisen kartonkipalan taitekohtaan, pystysuorien viivojen väleihin. Puolet langoista menevät apukartongin toiselle puolelle, puolet taas toiselle. Tämä on ensimmäinen solmurivi.

4. Toisen rivin solmut tehdään seuraavalle vaakariville vaaka- ja pystyrivien risteyskohtiin. Ota vasemmanpuoleisen solmun oikeanpuoleinen lanka ja seuraavan solmun vasemmanpuoleinen lanka ja solmi ne keskenään viivojen risteyskohtaan. Saat solmun tarkasti haluttuun kohtaan kuljettamalla solmua sukkapuikolla tai muulla terävällä esineellä, kuten grillitikulla tai neulalla.

5. Jatka samalla tavalla seuraavat kaksi solmua solmien viereisten solmujen reunimmaiset langat keskenään viivojen risteyskohtiin. Vaakariville muodostuu kolme solmua ja reunoille jää yhdet irtonaiset langat. Käännä työ ja tee samalla tavoin kolme solmua toisellekin puolelle. Solmi lopuksi molempien puolien reunoissa olevat langat keskenään apukartongin reunaan ensimmäisen viivan korkeudelle.

Saippuapussi muodostuu solmuista.
Sukkapuikolla voit auttaa solmut oikealle paikalleen.

6. Kolmannen rivin solmut tehdään toiselle vaakariville pystyrivien väleihin. Ota apukartongin reunassa olevasta solmusta oikeanpuoleinen lanka ja seuraavan solmun vasemmanpuoleinen lanka ja solmi ne yhteen seuraavalle riville pystyviivojen väliin. Etene samalla tavalla apukartongin molemmin puolin.

7. Toista vaiheet 4. ja 5. vielä kahdesti. Yhteensä solmurivejä tulee pohjassa olevan solmurivin lisäksi kuusi.

8. Ota vasemmasta reunasta katsoen kaksi ensimmäistä, vierekkäin olevaa lankaparia ja solmi ne keskenään apukartongin päähän. Ota seuraavat, samalla puolella olevat lankaparit ja solmi ne keskenään apukartongin päähän. Tee samoin toisen puolen langoille.

9. Ota vasemmanpuoleisen solmun langat sekä apukartongin toisella puolella, samalla kohtaa olevat langat ja solmi ne yhteen. Toista sama jäljelle jääneillä langoilla.

10. Ota kaikki työssä olevat langat ja tee niillä kaikilla lopuksi solmu.

11. Leikkaa jäljellä olevat langat noin 3 cm päästä. Voit halutessasi myös kammata lankoja hieman.

Lue myös: Makramee x 5 – katso ohjeet ja äänestä hienoin!

Solmuista muodostuu saippuapussi.
Viimeiset solmut tekevät saippuapussista ripustettavan.
Solmuin tehty saippuapussi.
Palasaippuan voi ripustaa naulaan, kun sen säilyttää saippuapussissa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Diy-saippuapussi tekee saippuan säilyttämisestä helppoa – katso ohje ja solmi palasaippualle kätevä säilytyspussi makramee-tekniikalla

HiaTua

Ihan kiva pussukka saippualle ja suurempana vaikkapa kukka-amppeliksi mutta tekniikka ei ole makramee. Kuvan perusteella hevosenhäntäsolmuja!! Makramee-tekniikalla myös toteutettavissa mutta tulos on eri näköinen. Tekemisen iloa.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.