Askartelu

Esteet keppihevoselle – katso ohjeet unelmien esteradan rakentamiseen!

Este keppihevoselle syntyy helposti vähästä puutavarasta ja perustyökaluin. Isoisä teki lapsenlapselleen upeat esteet, joiden yli sopii pomppia läpi kesän!

Vihtiläinen Onerva Pennonen, 9, harrastaa keppihevosia ja hyppii vimmatusti esteitä kotipihallaan. Esteet keppihevoselle on rakentanut Onervan isoisä Oiva Pennonen. 

Lue myös: Jokaisen keppariharrastajan toiveohje: Tee itse keppihevonen – tulosta kaava ja katso ohjeet ompeluun!

Este keppihevoselle.
Onerva loikkaa lähes metrin korkuisen esteen ylitse.

Oiva on koko ikänsä tehnyt puutöitä ja suunnittelee mielellään lapsenlapsensa kanssa uusia askareita.

Aikaisemmin Oiva on loihtinut Onervan leikkimökistä keppihevostallin. Talliin Oiva rakensi keppihevosille omat karsinat ja hyllykön tarvikkeille. Tallissa hevosia ruokitaan ja hoidetaan päivittäin.

Onervan mielestä hauskinta keppihevosharrastuksessa on, että voi hyppiä esteitä. Esteet voi säätää eri korkeuksille, ja niistä voi rakentaa jos minkälaisen maastoesteradan.

Esteitä Onervalla on kaksi, ja ne odottavat vielä maalausta.

Lue myös: Keppihevonen tarvitsee tietysti riimun – ota talteen helppo ohje ja tee keppihevoselle riimu!

Nappaa alta ohjeet keppihevosesteen tekoon.

Näin teet esteet keppihevoselle

Keppihevosesteen tekemiseen tarvitset porakoneen. Muuten selviät tavallisista rautakaupoista saatavalla puumateriaalilla, vasaralla ja nauloilla.

Este keppihevoselle syntyy nikkaroijalta päivässä.
Este keppihevoselle syntyy nikkaroijalta päivässä. Kuva: Anna-Mari Himanen

Yhden esteen tekoon tarvitset seuraavat materiaalit:

Työkalut:

Tee este keppihevoselle näin:

  1. Tee ristikkojalusta: Sahaa 50 x 100 mm laudasta neljä 50 cm pitkää pätkää. Asettele kaksi lautaa päällekkäin ristiin ja naulaa tai poraa yhteen. Poraa ristikon keskelle 30 mm reikä.
  2. Tee ristikkojalustalle tuet: Sahaa laudasta neljä kpl noin 50 mm pitkää pätkää, joista tehdään tuet ristikoiden alle. Naulaa tai poraa kaikki neljä tukipalaa paikoilleen.
  3. Muotoile pystytolpat: Sahaa tolppapuusta kaksi 160 cm pitkää pätkää. Veistä tolppia noin 30 mm paksuisiksi yhdestä päästä noin 10 cm matkalta.
  4. Kiinnitä pystytolpat: Laita puuliimaa ristikoissa oleviin 30 mm reikiin ja tolpan veistettyyn päähän. Lyö tolpat ristikkojalustoiden reikiin.
  5. Tee telineiden pidikkeet: Sahaa 50 x 50 mm rimasta 5 kappaletta 10 cm pitkää pätkää. Sahaa jokainen pala viistosti puoliksi. Yhteensä paloja on lopulta 10 kappaletta. Naulaa tai poraa jokainen palikka 10 cm välein esteen pystytolppiin kiinni.
  6. Tee rimat: Sahaa pajunrunko poikki ja katko veitsellä kaikki oksat. Veistä runko vaaleaksi ja hio sileäksi.
  7. Maalaa: Viimeistele maalaamalla tolpat valkoisiksi ja rimat raidallisiksi haluamillasi väreillä. Anna kuivua ennen ensimmäistä estetuntia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Esteet keppihevoselle – katso ohjeet unelmien esteradan rakentamiseen!

mummeli

Kiitos, ihana idea kaikessa yksinkertaisuudessaan. Nyt pappa sai jotain tekemistä kun pääsee rakentamaan esteet ja lapsenlapselle tulee tekemistä sitten kun pääsee käymään.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.