Askartelu

Tuunaa villi viltti hapsumadoilla hauskaksi – kurkkaa helppo ohje ja ryhdy hommiin!

Tuunaa ­viltti ­hauskaksi ­solmimalla ­siihen langoista hapsumatoja. Lopputulos on vielä ­villimpi, jos sekoitat ­hapsuihin eri­värisiä lankoja.

Erilaiset tupsut ja hapsut sopivat hyvin tuunausprojektien osaksi. Tupsuilla ja hapsuilla voi koristella niin tyynyjä, neuleita kuin tossutkin. Hauskat hapsumadot sopivat hyvin myös viltin tuunaukseen. Ohjeellamme luot uuden ilmeen vanhalle viltille alta aikayksikön. Hapsuviltti sopii moneen eri makuun.

Lue myös: Muhkea torkkupeitto neulotaan ilman puikkoja kätevästi sormin! Nappaa ohje, opettele tekniikka ja ryhdy hommiin

Hapsuviltti – näitä tarvikkeita tarvitset

Tee vilttiin hapsutuunaus näin

 1. Kieritä lankaa puhelimesi tai vaikka korttipakan ympä­rille saadaksesi samanpituisia hap­suja. Tee ensin iso kasa hapsuja ennen kuin alat kiinnittää niitä vilttiin. Näin työskentely sujuu sukkelasti. ­Suunnittele vilttiin haluamasi kuvio ennen aloittamista.
 2. Pujota neulan silmään kaksi tai niin monta hapsulankaa kuin saat mahtumaan. Langat ommellaan vilttiin kiinni pistämällä lanka oikealta puolelta nurjalle ja takaisin oikealle, kuva A. Pidä pisto lyhyenä, koska langat solmitaan lopuksi. Solmi jokainen lanka erikseen, kuva B.
  Kuva A
  Kuva A
  Kuva B
  Kuva B
 3. Ompele hapsuja vilttiin ja avaa langan kierteitä aina välillä, jotta näet kuinka muhkea lopullisesta ­kuviosta on tulossa, kuvat C ja D.
  Kuva C
  Kuva C
  Kuva D
  Kuva D
 4. Viimeistele tarvittaessa tasaamalla langanpäät samanpituisiksi.
Hapsumadot tuovat hauskaa jujua vilttiin.
Hapsumadot tuovat hauskaa jujua vilttiin.

Mallin suunnittelu: Marjo Maininki

Ohje on julkaistu Kotiliesi-lehdessä 9/2022.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tuunaa villi viltti hapsumadoilla hauskaksi – kurkkaa helppo ohje ja ryhdy hommiin!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.