Askartelu

Omenatuikut, pikkuleipätähdet ja räsypallot – perinteisen punaiset joulukoristeet on helppo väsätä itse

Perinteisen punaisten joulukoristeiden teko on hauskaa puuhaa vaikka koko perhelle. Kokosimme yhteen 5 hurmaavaa ideaa!

Raidoista, ruuduista ja punaposkisista omenoista, niistä syntyvät perinteikkäät koristeet joulun tunnelmaa tuomaan. Pengo kangaslaatikoita ja askartele jouluun vaikka mitä ihania koristeita!

Lue lisää: Itse tehty joululahja on joulun paras lahja – katso ideat DIY-joululahjoihin!

Askartele joulukoristeet kuusen oksalle tai pöydälle

Räsypallot

Kerää erikokoisia styrox-, puu- tai lelupalloja. Revi tai leikkaa punavalkoisista kangastilkuista 2 cm:n suikaleita ja kieputa niitä pallojen päälle kuin kerisit lankaa. Kiinnitä suikaleiden päät huomaamattomasti liimalla ja viimeistele valmis pallo satiini- tai paperinarulla.

Huopatähdet

Leikkaa punaisesta huovasta kaksi viisisakaraista tähteä ja valkoisesta huovasta pienempi hiutale. Ompele lumihiutale ja koristenapit toiselle puolelle tähteä (tai vaikka molemmille, jos tähti tulee paikkaan, jossa se mahtuu pyörimään). Ompele tähdet valkoisella langalla reunoistaan yhteen pykäpistoilla, jätä yksi sivu auki.

Leikkaa satiininauhasta niin pitkä ripustuslenksu, että se riittää tähden alaosaan asti kulkusen ripustamiseen. Pujota kulkunen satiininauhaan ja yhdistä sen päät solmulla. Pujota lenksu alhaalta huopakankaiden väliin ja yhdestä sakarasta ylhäältä ulos, kiinnitä muutamalla pistolla kiinni. Laita tähden sisään hiukan vanua tai pumpulia ja ompele viimeinen sivu.

Piparitähdet

Leivo monisakaraisia, paksuja pikkuleipiä. Koristele pikkuleivät paksulla valkoisella sokerikuorrutteella yksi puoli kerrallaan, anna kuivua. Kun molemmat puolet ovat kuivat, kieputa punavalkoista nyöriä pipareiden ympäri ja solmi ripustuslenksu.

Omenatuikut

Valikoi kuusi pienempää jouluomenaa. Halkaise omenoista kolme ja koverra puolikkaisiin tuikkukynttilöille sopivat kolot. Laske sinkkiämpäriin vettä ja tarkista, että omenanpuolikkaat kelluvat suorassa. Aseta kynttilät koloihinsa.

Omenakynttilät

Valitse tummanpunaisia suuria omenoita ja koverra niihin reiät kynttilöille. Tee annos paksua sokerikuorrutetta tai käytä valmista. Piirrä kuorrutteella ristipistokuviot omenoiden ympäri. Anna kuivua ja aseta kynttilät paikoilleen.

Kestävät piparkakkukirjaimet

joulukoristeet piparkakuista
Elvi Rista

Kestävät kirjaimet tehdään Plus Kotisavesta. Leikkaa paperista kirjainmallit ja asettele paperikirjaimet kaulitun saven päälle. Leikkaa kirjaimet taikinapyörän tai veitsen avulla massata.

Pistä kiinnitysreiät pitkällä tikulla sivusta jokaiseen kirjaimeen, kun taikina on vielä pehmeää. Noudata valmistajan kuivumisohjeita. Koristele valkoisella tekstiilivärikynällä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Omenatuikut, pikkuleipätähdet ja räsypallot – perinteisen punaiset joulukoristeet on helppo väsätä itse

Sinun täytyy kommentoidaksesi.