Askartelu

Itse tehty joulukalenteri x 6 – ihastu ja askartele itse!

Kyllästyttävätkö perinteiset paperikalenterit? Tee tänä vuonna joulukalenteri itse! Kokosimme yhteen ihanimmat joulukalenterit niin kokeneelle neulojalle kuin aloittelevalle askartelijalle.

Vuoden pimein päivä lähestyy, mutta niin lähestyy myös joulu! Synkkääkin synkempiin hetkiin on luvassa helpotusta, kun aamuja piristämään saapuu itse tehty joulukalenteri.

Lue lisää: Ihanan vihreä joulu: 5 x trendikäs joulukoriste

Joulukalenterin kanssa puuhailu on jo itsessään hauskaa touhua, mutta sen lisäksi valmis kalenteri tuo iloa koko joulun ajan. Askartele kalenteri koko perheen voimin tai sommittele se seinälle sisustuselementiksi. Näistä kalentereista riittää iloa niin aloittelevalle askartelijalle kuin kokeneellekin ompelijalle!

Jos puikot pysyvät käsissä ja lahjakääreisiin kääriytyy jo muutenkin toinen toistaan ihanampia käsitöitä, virkkaustaidot kannattaa ottaa käyttöön myös joulukalenterin tekemisessä. Itse tehty joulukalenteri on koottu hauskoista virkatuista tötteröistä. Tötteröt huovutetaan vielä ihanan pehmeiksi pesukoneessa ja ripustetaan vaikka ulkoa kerätyyn kauniiseen puun oksaan.

Muista kuitenkin, ettei oksavarkaissa saa käydä elävissä, toisten omistamissa puissa.

Suloisen adventtikalenteriessun askartelu on hauskaa puuhaa kokeneemmalle ompelijalle. Tyylikkäillä kangasvalinnoilla siitä on helppo tehdä hauska ja jouluinen sisustuselementti! Jos essu ei ole käytössä, se voi roikkua kalenterina tai säilytyspussikkona vaikka keittiön seinällä tai ovessa.

Nakerra tiesi jouluun

Piparkakkujen rakastajille pipareista itse väsätty joulukalenteri on jälleen yksi syy rakastaa joulua. Tuo piparkakun mausteinen tuoksu kotiisi ripustamalla kauniisti koristellut piparit roikkumaan vanhan kehyksen sisään.

Nosta vielä koko komeus seinälle tai lipaston päälle, niin keksien nakertelu helpottuu.

Joulukalenterin askartelun ei tarvitse olla haastavaa touhua. Helppo ja värikäs kalenteri syntyy nopeasti kirjekuorista, pakettikorteista ja leimasimilla. Voit käyttää kaupasta ostettuja kirjekuoria tai tehdä ne itse taitellen kartongista tai lahjapaperista. Tässä oiva idea koko perheen puuhaksi!

Itse tehty joulukalenteri on helppo koko perheen puuha

Paketeista askarreltu adventtikalenteri on täydellinen niille, jotka haluavat joka päivältä pienen lahjan tai herkun. Pienet paketit kääritään ruskeaan käärepaperiin.

Halutessasi voit käyttää myös eri värisiä paketointipapereita, esimerkiksi ylijääneistä lahjapaperien suikaleista. Lopputulokseksi tulee silloin herkullisen värikäs itse tehty joulukalenteri, joka on kaunis sisustuselementti esimerkiksi matalan kaapin päällä.

Lue lisää: Joulun ihanat kattausideat

Helpoimmalla pääset, kun sommittelet seinälle kuusen muotoisen joulukalenterin ylijäämäpapereista. Itse tehty kuusen muotoinen joulukalenteri sopii sisustukseen kuin sisustukseen, sillä sen tyyliä on helppo vaihdella valitsemalla erilaisia numeroita. Sen askarteluun ei tarvita näppäriä sormia, vaan ainoastaan sakset, teippiä ja numerollisia papereita.

Kaiva siis esille vanhan päiväkirjan numerot tai viime vuoden kalenterit – tai maalaa numerot itse. Ei muuta kuin leikkelemään!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Itse tehty joulukalenteri x 6 – ihastu ja askartele itse!

123

Ihania joulukalenteri ehtoja, mutta voiko itse tehdä pahvista joulukalenteria?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.