Askartelu

Jättikranssi – katso helppo ohje ja tee itse katseet kääntävä koriste!

Nyt on kranssilla kokoa! Jättikranssi on näyttävä ilmestys, joka kerää taatusti katseet. Huomiotaherättävästä ulkonäöstä huolimatta kranssi on yhtä helppo tehdä kuin muutkin kranssit.

Koon ei kannata antaa hämätä, jättikranssi on yhtä helppotekoinen kuin tavallisemmankin kokoinen kranssi – tarvitset kranssin tekoon vain hieman tavallista enemmän koristeita.

Hulavanne tai rottinkinen vanne on helppo muuttaa kranssiksi koristelemalla se eukalyptuksen oksilla. Sommittele oksat haluamallasi tavalla ja kiinnitä ne varresta rautalangalla vanteeseen.

Eukalyptuksen oksien sekaan tai niiden sijaan voit lisätä kranssiin myös havuja, kukkia, sammalta tai muita kasveja. Katso ohje!

Lue myös: Tee itse kranssi luonnonmateriaaleista – katso videolta helpot ohjeet vaihe vaiheelta

Tarvikkeet jättikranssiin

Lue myös: Äänestä syksyn kaunein kranssi ja ota näppärät teko-ohjeet

Jättikranssi: ohje

  1. Suunnittele ensin, millaisen kranssin haluat. Jättikranssi voi olla kokonaan tai vain osittain oksien ja lehtien peitossa. Koristeita voi olla paksu tai ohut kerros, ja erilaiset koristeet voivat olla omissa ryhmissään tai iloisesti sekaisin.
  2. Jos haluat kuvan mukaisen kranssin, aloita kiinnittämällä eukalyptuksen oksat rautalangan avulla rottinkiseen vanteeseen. Kiinnitä yksi oksa kerrallaan ja katkaise rautalanka oksan kiinnittämisen jälkeen. Jätä noin puolet vanteesta näkvyiin. Voit kiinnittää kaksi eukalyptuksen oksaa vierekkäin, jos yksi oksa tuntuu liian vähältä.
  3. Kokoa muutamasta havun oksasta, oksallisesta lehdestä ja marjatertusta mieleisesi kimppu ja solmi se kiinni joko rautalangalla tai esimerkiksi juuttinarulla. Kiinnitä kimppu vanteeseen mielestäsi sopivaan kohtaan joko rautalangalla tai narulla.
  4. Ripusta valmis jättikranssi esimerkiksi oveen tai seinälle. Voit laittaa sen myös nojaamaan seinään tai vakaatasossa pöydän päälle.

Vinkki!

Eukalyptuksen oksat sopivat hyvin kranssiin, sillä ne kuivuvat kauniisti. Havut voivat kuivuessaan varista ja pudottaa neulasia.

Lue myös: Tee pitkäikäinen koriste – eukalyptuksen oksista tehty kranssi saa uutta näköä juuttinarusta

jättikranssi
Jättikranssi on näyttävä sisustuselementti. Afghan Kelim -villamattoa saa monessa eri koossa, hinnat tiedusteltaessa, Carpet Vista.

Lue myös: Askartele käpyhyasintti – katso ohjeet vaihe vaiheelta

Kommentoi

Kommentoi juttua: Jättikranssi – katso helppo ohje ja tee itse katseet kääntävä koriste!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.