Askartelu

Askartele kauniit joulukoristeet itse kuivuvasta savesta – ohjeellamme onnistut

Joulukoristeet itse kuivuvasta savesta valmistuvat helposti. Vaikein vaihe on se, kun täytyy odotella niiden kuivumista. Ohjeellamme onnistut askartelussa.

Erilaiset koristeet tuova mukavan juhlavaa fiilistä loppuvuoden juhlasesonkiin. Yksi helpoimmista askarteluideoista joulukoristeeksi ovat itse kuivuvasta savesta tehdyt simppelit joulukoristeet.

Huomaa! Itse kuivuva savi ei tarvitse polttamista, se kuivuu huoneilmassa. Itse kuivuva savi ei kestä kosteutta. Jos lakkaat koristeen askartelulakalla, kestää koriste kostealla pyyhkimistä.

Lue myös: Heidi keksi askarrella joulupallonsa suodatinpusseista – näin teet söpöt joulupallot kotoa löytyvistä tarvikkeista!

Joulukoristeet itse kuivu­vasta savesta – tarvikkeet ja ohje

Näitä tarvikkeita tarvitset joulukoristeiden askarteluun:

Tee joulukoristeet itse kuivuvasta savesta näin: 

  1. Pyörittele ja painele itse kuivuva savi pehmeäksi käsissä.
  2. Kauli savesta muutaman millin paksu, tasainen levy.
  3. Aseta kuusen oksa tai pitsiliina levyn päälle ja kauli kevyesti. Leikkaa piparimuotilla kuvion sopivasta kohdasta pala. Paina pillillä reikä pujotusnauhaa varten. Jos haluat painaa leimasimella tekstiä koristeeseen, kannattaa se tehdä piparimuotilla painamisen jälkeen, jolloin teksti varmasti mahtuu koristeen sisäpuolelle.
  4. Anna koristeiden kuivua hyvin. Halutessasi voit hioa kuivuneiden koristeiden reunat hiomapaperilla. Voit myös halutessasi lakata koristeet askartelulakalla, jolloin koristeet kestävät kostealla pyyhkimistä.

Ohje on julkaistu Kotiliesi Käsityö -lehdessä 8/2021.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Askartele kauniit joulukoristeet itse kuivuvasta savesta – ohjeellamme onnistut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.