Askartelu

Luonnonystävän vihreä joulu – näin sommittelet koristeita kukista ja kasveista!

Kukat ja kasvit tuovat kotiin joulun tunnelmaa. Pienin ideoin ja itse askartelemalla saat toteutettua pakettikortit sekä lumoavat kukkakoristeet.

Viritä koti joulun tunnelmaan sommittelemalla joulukoristeet kasveista ja kukista itse. Unohda jäykät amaryllis- ja hyasinttiasetelmat ja kokeile tällä hetkellä pinnalla olevia vihreitä oksia ja luonnollisia asetelmia.

Lue myösTee itse joulukoristeita – katso 5 koristeideaa kävyistä ja inspiroidu!

Tulppaanit purkkeihin

Valkoiset tulppaanit näyttävät kauniilta ja ryhdikkäiltä lasipurkeissa

Valkoiset tulppaanit näyttävät kauniilta ja ryhdikkäiltä lasipurkeissa. Yksinkertainen esillelaitto korostaa tulppaanien omaa kauneutta, joten muuta koristusta ei purkkeihin välttämättä tarvita. Halutessasi voit sujauttaa kukkien joukkoon vielä pari eykalyptuksen oksaa.

Luonnonystävä kääräisee joululahjat ruskeaan voimapaperiin ja solmii rusetin juuttinarulla. Näin käärepaperit ja naru on helppo kierrättää tai käyttää uudestaan – ja tyylikäs ulkonäkö on taattua!

Joulukoristeet kasveista: moderni joulukranssi

Rottinkinen vanne muuttuu joulukoristeeksi eukalyptuksen oksin.
Afghan Kelim -villamattoa saa monessa eri koossa, hinnat tiedusteltaessa, Carpet Vista.

Rottinkinen vanne muuttuu joulukoristeeksi eukalyptuksen oksin. Sommittele oksat haluamallasi tavalla ja kiinnitä ne varresta rautalangalla vanteeseen. Voit lisätä sekaan myös havuja, kukkia tai muita kasveja. Voit tehdä kranssin halutessasi myös pienempään vanteeseen, jollon se on helppo ripustaa oveen. Joulukoristeet kasveista syntyvät helposti!

Luonnonystävän kuusenkoristeet

Puun- ja oksanpalasista tai vanerista voi koristella leimaamalla persoonalliset kortit tai kuusenkoristeet.

Puun- ja oksanpalasista tai vanerista voi koristella leimaamalla persoonalliset kortit tai kuusenkoristeet. Luontoaiheisia leimasinsettejä myyvät askarteluliikkeet.

Juhlapöytää koristamaan sopivat sammaleella koristellut pikkuvuoat. Käytä muotteina vaikka piparkakkumuotteja!

Joulukoristeet kasveista tuovat kotiin pelkkää vihreää

Huonekuusien avulla jouluista tunnelmaa voi luoda kotona useampaan tilaan.
Myrskylyhty Hongkong. Kori, sakset ja amppeliruukut, hinta tiedusteltaessa, Granit. Muut tuotteet ovat kuvausrekvisiittaa.

Huonekuusien avulla jouluista tunnelmaa voi luoda kotona useampaan tilaan. Kuusista lähtevä luonnontuoksu on raikas ja puhdistava.

Kestävät ja ikivihreät huonekuuset ovat yleistyneet joulupuina. Isomman kuusen ruukun voi kätkeä korin sisään. Pienemmät puut sopivat myös roikkuviksi koristeiksi.

Hyasintit ovat näyttäviä isona rykelmänä esimerkiksi vadissa.  Hauskan ulkonäkönsä lisäksi hyasinttien yksi parhaista ominaisuuksista on niiden suloinen joulun tuoksu.

Piparimuotit koristeeksi

Kun piparit on leivottu, muotit voi ripustaa kruunuksi kattoon.
Musta Eva Solon pata 189,90 e, Finnish Design Shop. Muut astiat ja koristeet kuvausrekvisiittaa.

Kun piparit on leivottu, muotit voi ripustaa kruunuksi kattoon. Pujota jokaiseen oma lanka, lisää lankaan koristeeksi puuhelmi ja solmi muotti kiinni kauniiseen puunoksaan. Koristele oksa halutessasi vielä havuin tai kukin.

Muista myös, ettei oksia saa nappailla puista ilman maanomistajan lupaa.

Tuo metsä sisään

Luo oma joulumetsä ikkunalaudalle! Osta tai käy kaatamassa (omasta metsästä) pieniä kuusia ja asettele maljakoihin ikkunalaudalle. Voit käyttää joukossa myös laadukkaita tekokuusia, kuten kuvan House Doctorin koristekuuset.

Köynnös kynttiläkruunuun

Kynttiläkruunun kruunaa köynnös. Kieputa köynnöstä tai sido havuja kynttiläkruunun ympäri, voit jättää osan lehdistä tai havuista myös rennosti roikkumaan. Jos haluat lisää säihkettä, ripusta joukkoon siroja metallisia kuusenkoristeita. Ihana kynttiläköynnös on valmis! Kynttiläkruunu, Ellos.

 

Joulukattaus upeaksi vähällä vaivalla

joulukattaus

Kauniiseen joulukattaukseen ei tarvita monimutkaisia temppuja. Sievät ja yksinkertaiset koristeet syntyvät pienistä oksista lautasen tai ruokailuvälineiden päälle aseteltuna. Voit kieputtaa varvuista tai esim rosmariinin oksista minikransseja, jotka näyttävät hauskoilta kattauksen joukossa tai vaikka viinilasin ympärillä. Marjaoksat tuovat viimeisen silauksen. Lettikuvioiset astiat, Ikea.

Tiedustelut: carpetvista.se, finnishdesignshop.fi, granit.com, hongkong.fi, saaremaatool.com, Ellos, societyoflifestyle.com, Ikea

Osa ohjeista on julkaistu Kotiliesi -lehdessä 22/17.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Luonnonystävän vihreä joulu – näin sommittelet koristeita kukista ja kasveista!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.