Askartelu

Kynttiläköynnös, himmelinauha tai piparkakkukranssi – nappaa parhaat ideat joulukoristeisiin!

Lyökö pää tyhjää joulukoristeiden kanssa? Kokeile tänä vuonna jotain uutta!

Joulun koristelussa makuja on yhtä monta kuin koristelijoitakin. Yksi tykkää yksinkertaisesta ja vaaleasta, kun taas toinen luottaa perinteisen punaisen voimaan. Oli makusi millainen tahansa, ihanimmat joulukoristeet löydät alta!

Lue lisää: Näyttääkö kotonasi jouluisin aina samalta? – Etsimme ideoita kodin uudenlaiseen koristeluun

Perinteiset joulukoristeet ovat nyt muodissa. Jos havupallo on kuitenkin roikkunut ovenpielessä jo turhan monta vuotta peräkkäin, on aika askarrella jotain uutta. Merta pidemmäs ei tarvitse lähteä kalaan, sillä havut taipuvat moneksi. Tee ovenpieleen vaihteeksi perinteisen havupallon sijaan hauska havukello!

Joulukoristeet tuovat hymyn huulille ja lapsuusmuistot mieleen

Olkikoristeiden askartelu jos mikä tuo joulumielen. Olki on kaunis, perinteinen ja ekologinen materiaali, josta teet helposti ja nopeasti erilaisia koristeita. Himmeli on olkikoristeiden klassikko, mutta olki taipuu myös muuhun – vinkeisiin olkipalloihin tai olkikranssiksi! Mikä ohjeista pääsee kokeiluun?

Mutta mitä olisikaan joulu ilman silkkipaperista leikattuja lumihiutaleita? Lumitähtöset on helppo askarrella vaikka lasten tai lastenlasten kanssa, ja tyylejä tuunaamalla niistä saa toinen toistaan upeampia sisustuselementtejä. Lumihiutaleita varten tarvitset vain ohutta silkkipaperia ja terävät sakset, ja askartelu voi alkaa!

Jos perinteiset koristeet on kuitenkin jo niin nähty, uudet klassikot lumoavat varmasti. Pienistä himmeleistä ja helmistä itse koottu himmelinauha ihastuttaa, ripustitpa sen sitten kuuseen tai seinälle. Käytä neutraaleja värejä – näin valmistuu himmelinauha, joka voi koristaa kotiasi myös ennen pyhiä ja niiden jälkeen.

Kuusella tai ilman

Himmelinauhan voi ripustaa roikkumaan vaikka joulukuusen oksille. Joulukoristeita ei kuitenkaan tarvitse askarrella vain kuusta mielessä pitäen. Kun käytät koristeita kekseliäästi, muutkin kodin pinnat saavat hurmaavan jouluisen peitteen päälleen. Ripustatko joulupallot roikkumaan seinälle vai taiteiletko ehkä kynttiläköynnöksen?

Joulun ei tarvitse huutaa punaista ja vihreää. Joulun sisustuksen ei tarvitse erota normaalista sisustustyylistäsi. Jos tyylisi on minimalistinen ja moderni, kokosimme yhteen tyyliin sopivia vähäeleisiä koristeluideoita. Nämä koristeet voivat jäädä kaunistamaan kotia vielä pyhien jälkeenkin!

Lue lisää: Vietetäänkö joulu kotona vai sukulaisissa? Näin ratkaiset ristiriidan

Joulun kulutushysterian keskellä kaikkia koristeita ei kannata ostaa kaupasta. Näppäräsorminen taiteileekin luonnonantimista joulukoristeet kotiin!

Esimerkiksi kävyistä saa aikaan kauniita ja edullisia koristeita. Ja raaka-aineet löytyvät näppärästi lenkkipolun varrelta! Männyn- ja kuusenkävyistä syntyy mitä hausmpia koristeita – käpyhyasintteja, käpykuusia ja käpykoristeita joulukuusen oksille roikkumaan.

Joulukoristeet: kun marjat ja havut kohtaavat

Koristeita ei tarvitse hamstrata kassitolkulla jouluruuhkassa kaupoista, vaan ne on helppo tehdä itse – ja luonnon antimia hyödyntäen. Katso, miten moneksi tavallinen valkoinen kynttiläkin taipuu, kun sen koristeeksi asetellaan ihania käpyjä, havuja tai marjoja.

Jos kotisi on jo valmiiksi täynnä kasveja, miksi lopettaa siihen? Koristele kotisi kauniisti jouluun kasvien ja kukkien avulla! Pienin ideoin saat toteutettua vaikka pakettikortit, hyasinttiasetelman ja kynttiläkranssiköynnöksen.

Toinen herkullinen tapa välttää kauppareissuja on leipoa ja kokata joulukoristeet itse.

Joulun alla myyntiin saapuu monia kausiherkkuja, kuten kuorelliset pähkinät. Jos herkuttelusta jää pähkinöitä yli, jäljelle jääneistä kuorista voi helposti väsätä erilaisia saksanpähkinäkoristeita. Käytä kuoria vaikka tuikkukippoina, koristele ne helmillä tai asettele pöytäkoristeeksi.

Piparkakun tuoksua pukinkonttiin

Piparkakun tuoksu viimeistään tuo kotiin joulutunnelman. Ja mitä kaikkea piparkakkutaikinasta loihtiikaan! Miltä kuulostaisi esimerkiksi itse tehty piparijoulukalenteri tai piparkakkuinen ovikranssi?

Jotta houkutuksia ei tulisi liikaa, joulukoristeet voi loihtia myös terveellisemmästä vaihtoehdosta. Nimittäin omenoista! Omenatuikut tai omenakynttilät luovat ihanan punertavaa tunnelmaansa kotiisi – ja koristeiden napostelunkin voi tehdä hyvällä omatunnolla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kynttiläköynnös, himmelinauha tai piparkakkukranssi – nappaa parhaat ideat joulukoristeisiin!

Eivieläjoulumielellä

Ihan kiva juttu, mutta mihin otsikon kynttiläköynnös unohtui?

Lukija

Minä olen myös etsinyt kynttiläköynnöstä!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.