Askartelu

Joulukortti x 6 – katso ideat, mallit ja ohjeet ja askartele itse tehdyt joulukortit!

Kaipaatko uusia joulukortti-ideoita? Joulukorttien askartelua helpottaaksemme kokosimme kuusi helppoa vaihtoehtoa.

Itse tehty joulukortti ilahduttaa kortin saajaa takuuvarmasti. Koska ideoita joulukorttien askarteluun ei voi koskaan olla liikaa, kokosimme helpot ja nopeat ohjeet, joiden avulla askartelet itse tehdyt joulukortit tuossa tuokiossa.

Pistä joulukorttipaja pystyyn joko yksin tai läheistesi kanssa ja ota ideat, mallit ja ohjeet talteen! Joulukorttien askartelu on myös mukavaa puuhaa lasten kanssa.

Lue myös: Milloin joululahjapaketit ja joulukortit pitää lähettää ulkomaille? Näillä päivämäärillä lahjasi ehtii perille jouluksi!

Miksei joulukortti voisi olla samalla pakettikortti? Pakettikorttien askartelu on nopeaa ja helppoa, ja korttien askartelussa voi hyvin käyttää hyödyksi kotoa jo löytyviä materiaaleja. Monet kortit syntyvät vain muutamilla tarvikkeilla.

Joulukortti hamahelmistä on nopea ja helppo toteuttaa, varsinkin jos hama-helmiä lojuu jo valmiiksi kotonasi. Samalla ohjeella teet näppärästi myös joulukoristeen, jonka voit ripustaa esimerkiksi joulukuuseen, seinälle tai ikkunalle.

Värikäs ja pirteä diy-kortti ilahduttaa keskellä talven pimeyttä. Kaikki tähän joulukorttiin tarvitsemasi materiaalit löytyvät todennäköisesti jo kotoasi. Itse tehty kortti on nimittäin oiva tapa päästä eroon kodin nurkkiin kerääntyneistä ylimääräisistä papereista ja kartongeista. Leikkisät ja värikkäät joulukortit syntyvät esimerkiksi käytetyistä lahjapapereista, askartelupapereista tai vaikkapa vanhoista tapeteista. Perusmuodoista syntyy useita erilaisia pintoja ja kuvioita, kuten joulupalloja, lahjapaketteja ja kuusia.

Lue myös: Joulurunot korttiin ja pakettiin – valitse runokoosteesta oma suosikkisi!

Leimasimella tehdyn joulukortin juju on yksinkertaisuudessa, ja kortti sopiikin hyvin minimalistisesta tyylistä tykkäävälle. Yksinkertainen ei kuitenkaan tarkoita tylsää, siitä pitää vanerinen korttipohja huolen. Vanerisen korttipohjan voi tehdä itse sahaamalla. Vanerikortteja löytyy myös hyvin varustelluista askartelukaupoista ja erikoisliikkeistä. Jos vaneri tuntuu liian työläältä, voi kortin tehdä tavalliseen kartonkiseen korttipohjaan.

Vanhanajan tunnelmaa henkivät joulukortit ovat oiva valinta nostalgiselle jouluihmiselle. Askartele vanhanajan tunnelmaa huokuvat joulukortit kierrätyskartongista, hillityistä kuviopapereista ja siirtokuvista tai käytä kaunistamisessa leimasinta ja leimasintyynyä.

Ilahduta jouluna perhettä, ystäviä ja sukulaisia itse tehdyillä joulukorteilla, jotka voi myös ripustaa joulukuuseen koristeeksi. Katso neljä erilaista ideaa joulukortteihin, joista kaikista löytyy sydän.

Lue myös: Ethän toivota joulua väärin? Katso loppuvuoden juhlien oikeinkirjoitusvinkit

Kommentoi

Kommentoi juttua: Joulukortti x 6 – katso ideat, mallit ja ohjeet ja askartele itse tehdyt joulukortit!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.