Askartelu

Joulun nerokkain askarteluidea on tässä! Muffinivuoista tehdyt joulupallot syntyvät käden käänteessä

Muffinivuoista askarrellut joulupallot ovat näyttävä joulukoriste vaikkapa joulukuuseen. Tarvitset vain muffinivuokia, liimaa, narua ja sakset ja voit laittaa askartelupajan pystyyn!

Arvaisitko, että muffinivuoista saa tehtyä kauniit joulupallot? Monella lojuu kaapissa vanhoja muffinivuokia, joille ei tule käyttöä. Ne ovat oivaa materiaalia askarteluun, sillä muffinivuokapalloa varten tarvitset vain reilu kymmenen vuokaa.

Myös muista keittiön kaapin antimista voi askarrella monenlaista. Esimerkiksi leivinpaperista voi taitella näyttävän lumikukan tai suodatinpusseista kauniit joulupallot. Kertakäyttölautaset puolestaan taipuvat suloiseksi lyhdyksi.

Lue myös: Heidi keksi askarrella joulupallonsa suodatinpusseista – näin teet söpöt joulupallot kotoa löytyvistä tarvikkeista!

joulupallot muffinivuoista eli muffinivuokapallot
Tarvitset yhden joulupallon tekemiseen 13 muffinivuokaa. © Anni Reenpää

Joulupallot muffinivuoista on helppo tehdä

Muffinivuokapallot syntyvät vaivattomasti. Yhden joulupallon tekemiseen menee noin 10 minuuttia. Askarteluun voi käyttää joko valkoisia tai värillisiä vuokia. Voit käyttää kuumaliiman sijaan myös liimapuikkoa, mutta silloin taitekohdan kuivumista kannattaa odottaa hiukan pidempään. Kuumaliimaa käyttäessäsi varo näppejäsi, sillä liima on hyvin kuumaa.

Joulupallon naruksi sopii mikä tahansa ohut naru juttinarusta kalastajanlankaan. Juhlallisimman lopputuloksen saat käyttämällä kankaista lahjanauhaa. Näyttävät joulupallot sopivat mainoisti lahjaksi, jos ne asettelee varovasti silkkipaperiin vaikkapa paperilla päällystetyn kenkälaatikon sisään.

Lue myös: Anna kehitti upealle kerrostähdelle ohjeen, joka leviää somessa kulovalkean tavoin – nyt hän neuvoo, miten teet näyttävän koristeen ihan itse 

Tarvitset:

Videolta näet, miten muffinivuokapallot tehdään

Lue myös Anna.fi:stä: Viinikassista upeampi pikku lahjapussi naurettavan helposti – lahjanarukin on jo valmiina!

Tee joulupallot muffinivuoista näin

  1. Taita 13 muffinivuokaa keskeltä kahtia.
  2. Vedä kuumaliimapistoolilla viiva liimaa taiteltujen muffinivuokien sisälle keskikohdasta ulkoreunaan asti. Paina vuoka puolivälistä kiinni.
  3. Vedä kuumaliimapistoolilla vielä kaksi viivaa muffinivuoan päälle ylä- ja alareunaan ja liimaa kaikki taitellut vuoat tällä tavalla päällekkäin.
  4. Leikkaa sopiva pätkä narua ja liimaa sen päät kiinni toisiinsa niin, että naru muodostaa lenkin. Liimaa lenkin pää pallon sisäpuolelle eli muffinivuokien suoralle sivulle.
  5. Avaa pallo varovasti ja varmista, että jokainen väli aukeaa kunnolla. Vedä kuumaliimapistoolilla kaksi viivaa jäljellä olevalle sivulle ja paina päädyt kiinni toisiinsa.
  6. Viimeistele tarvittaessa levittämällä liimaa pallon ylä- ja alapuolelle muodostuneisiin rakoihin ja nipistä päädyt kiinni sormilla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Joulun nerokkain askarteluidea on tässä! Muffinivuoista tehdyt joulupallot syntyvät käden käänteessä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.