Askartelu

Nyt on näköinen! 11-vuotiaan Mean Käärijä-nukke ilahduttaa sosiaalisessa mediassa

Suomen Euroviisu-edustaja Käärijä on saanut käsityöharrastajat loihtimaan erilaisia neonvihreitä asusteita. 11-vuotias Mea Hatanpää päätti tehdä kokonaisen Käärijä-nuken.

Suomen Euroviisu-edustaja Käärijä on innostanut suomalaiset tekemään viime viikkojen aikana erilaisia asusteita, jotka imitoivat tai ammentavat Käärijän neonvihreästä boleropaidasta.

Yksi heistä on 11-vuotias Mea Hatanpää, joka ei tyytynyt vain paitaan. Hänen käsissään valmistui kokonainen Käärijä-nukke.

”Tykkään tehdä erilaisia tupsutöitä. Ajattelin, että tupsuista olisi helppo toteuttaa Käärijän vihreä muskelipuku. Siitä se idea lähti”, Mea sanoo.

Mea Hatanpää pitelee käsissään tupsuista tehtyä Käärijä-nukkea.
Mea Hatanpää, 11, tykästyi Käärijän Cha cha cha -kappaleeseen, kun isäpuoli kuunteli autossa Uuden musiikin kilpailua. Kilpailun voittaja valitaan Suomen Euroviisu-edustajaksi. ”Aluksi kappale oli vähän jännittävän kuuloinen, mutta sitten se tunnelma vaihtui vähän iloisemmaksi. Se kertsi on tosi hyvä”, Mea sanoo. © Merituuli Metsola

Käärijä-nukke ihastuttaa somessa

Mean mummi Merituuli Metsola julkaisi lapsenlapsensa Käärijä-nukesta kuvan Kotilieden käsityöryhmässä.

”Pakko julkaista täällä, kun tuo 11-vuotias lapsenlapseni on niin kekseliäs ja taitava. Hän suunnitteli ja valmisti tämän Käärijän”, Merituuli Metsola kirjoitti päivityksessään.

Päivitys keräsi muutamissa päivissä yli 1400 reaktiota.

Kyllä on hieno, ihanasti toteutettu.

Voihan ”Käärijä”, kyllä nyt tulee pisteitä.

Ihana! Ja ihan on näköinenkin. Mitähän Käärijä itse tykkäisi, jos tuon näkisi?

Vaude, miten näppärä idea! 10 points! päivitystä kommentoitiin.

Lue myös: Vau! Anna ompeli lapsilleen ja koirilleen upeat Käärijä-paidat – näillä ohjeilla sinäkin onnistut!

Mea teki Käärijä-nuken paidan neonvihreistä tupsuista.
Mean Käärijä-nukke valmistui kolmesta eri villalangasta ja kuumaliimasta. © Merituuli Metsola

Mean Käärijä-nukke valmistui villatupsuista

Käärijä-aiheisten käsitöiden suosio näkyy käsityöliikkeissä. Viime viikolla kangasvalmistaja Eurokangas tiedotti, että vihreät kankaat ovat päässeet paikoin loppumaan sen myymälöistä. 

”Kangasvinkkejä ja ideoita vihreisiin boleroihin on kysytty kiihtyvällä tahdilla sekä myymälöistä että verkkokaupasta. Näyttää siltä, että vihreät kankaat alkavat olla loppu koko ketjusta”, myyntijohtaja Marjo Lehtonen kertoo 28. huhtikuuta julkaistussa tiedotteessa.

Mean Käärijä-nukkeen materiaalipula ei vaikuttanut, sillä työhön tarvittavat jämälangat löytyivät valmiiksi mummin koreista.

Käärijä-nukke valmistui viidestä vihreästä tupsusta, kuudesta ihonvärisestä tupsusta ja neljästä mustasta tupsusta. Kukin tupsu oli halkaisijaltaan kaksi ja puoli senttiä.

Mea teki tupsut kieputtamalla villalankaa muovisen tupsukehikon ympärille, kunnes ympyrän sisällä oleva reikä oli täynnä. Sen jälkeen hän leikkasi langat poikki kehikon välistä ja sitoi tupsut langalla. Lopuksi hän liimasi valmiit tupsut kiinni toisiinsa kuumaliimalla ja viimeisteli Käärijä-nuken langanpätkistä tehdyillä hiuksilla ja askartelusilmillä. Aikaa nuken tekoon kului noin tunti.

tupsukehikot
Mea teki tupsut kieputtamalla villalankaa muovisen tupsukehikon ympärille. Tupsut voi tehdä myös esimerkiksi pahvista leikattua kehikkoa hyödyntämällä. Kurkkaa Kotilieden ohje tupsun tekoon. © Merituuli Metsola

Lue myös Anna.fi: Onko tässä vuoden hittivaate? Käärijä-neule sai langat loppumaan kaupoista: ”Suosio on lyönyt ällikällä”

Suunnitteilla tupsunukke toisesta tutusta laulajasta

Kun Käärijä-nukesta oli otettu kuvat, Mea laittoi nuken matkalaukkuun.

”Olin mummilla yötä. Siellä on koira, ja mua pelotti, että se syö Käärijän”, Mea sanoo.

Tällä hetkellä nukke on turvassa oman huoneen kirjahyllyssä. Mean Käärijä-nukke pääsee mukaan sohvalle kannustamaan, kun Käärijä esittää Cha cha cha -kappaleensa Euroviisujen ensimmäisessä semifinaalissa 9. toukokuuta 2023.

Silloin kannustamassa saattaa olla toinenkin Uuden musiikin kilpailusta tuttu hahmo.

”Tykkään myös toisesta UMK-kilpailijasta, Benjamin Peltosesta. Haluaisin tehdä hänestä  tupsunuken, mutta en vielä tiedä, miten sen toteuttaisin”, Mea sanoo.

Mean Käärijä-nukke
Mean Käärijä-nukke sai inspiraatiota Käärijän esiintymisasusta, johon kuuluvat neonvihreä bolero ja mustat housut. © Merituuli Metsola

Kommentoi

Kommentoi juttua: Nyt on näköinen! 11-vuotiaan Mean Käärijä-nukke ilahduttaa sosiaalisessa mediassa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.