Askartelu

Kierretähdet näyttävät monimutkaisemmilta kuin ovatkaan – näin askartelet upeat tähdet lahjapaperista

Kierretähti on näyttävä koriste vaikkapa ikkunaan tai oveen. Tarvitset askarteluun vain lahjapaperia, liimapuikon, sakset ja nauhaa.

Joulu on askartelijoiden juhlaa. Joka joulu sosiaalinen media täyttyy uudenlaisista askarteluideoista. Tänä jouluna on innostuttu jo kertakäyttölautaslyhdyistä ja muffinivuokapalloista.

Kierretähti tarjoaa askartelijalle juuri sopivaa haastetta, mutta sen valmistaminen onnistuu kuitenkin keltä hyvänsä. Tarvikkeita varten ei edes hyvässä lykyssä tarvitse suunnata kauppaan. Lahjapaperia, liimaa, sakset ja nauhaa löytyy monesta kodista jo valmiina.

Lue myös: Anna kehitti upealle kerrostähdelle ohjeen, joka leviää somessa kulovalkean tavoin – nyt hän neuvoo, miten teet näyttävän koristeen ihan itse 

lahjapaperista tehty kierretähti
Kierretähti muodostuu kuudesta osasta, jotka liimataan yhteen. © Anni Reenpää

Tähden muotoiset koristeet ovat joka joulun hitti. Tähden voi askarrella monesta materiaalista, kunhan käyttää hieman mielikuvitusta. Tähden voi tehdä esimerkiksi, paperipusseista, henkareista, paperista tai tapetista. Hauskat haitaritähdet syntyvät lahjapaperista.

Kierretähti lahjapaperista 

Tarvikkeet kierretyn tähden valmista varten

Tee kierretyt tähdet näin:

  1. Aloita tekemällä tähden kuusi sakaraa. Leikkaa lahjapaperista kuusi saman kokoista neliön muotoista palaa. Mitä isompia neliöitä leikkaat, sitä isompi kierretähdestä tulee. Noin 37 cm leveää tähteä varten tarvitset 15 cm leveitä neliöitä.
  2. Taita yksi neliö keskeltä poikki kolmioksi. Taita vielä kerran keskeltä kolmioksi. Leikkaa kolmion taitetusta reunasta alkaen kolme rinnakkaista viiltoa.
  3. Avaa leikattu neliö ja liimaa keskelle muodostuneen neliön kärjet kiinni toisiinsa niin, että ne muodostavat yhdessä sylinterin muodon. Voit käyttää apuna kynää muodon aikaansaamiseksi.
  4. Käännä työ ympäri ja liimaa viereisten suikaleiden kärjet yhteen niin, että ne muodostavat yhdessä sylinterin muodon.
  5. Käännä jälleen työ ympäri ja liimaa taas hieman ulompien suikaleiden kärjet yhteen niin, että ne muodostavat sylinterin muodon.
  6. Käännä työ viimeisen kerran ja liimaa uloimpien suikaleiden kärjet yhteen samalla tavalla kuin aiemmat.
  7. Leikkaa ja liimaa jokainen neliön muotoinen paperinpala samalla tavalla. Lopulta sinulla on kuusi valmista tähden sakaraa.
  8. Yhdistä tähden sakarat tähdeksi. Liimaa sakarat kärjistään toisiinsa kiinni ja nipistä hetken aikaa liimauskohtaa sormien välissä.
  9. Liimaa vielä sakaroiden keskikohdat kiinni toisiinsa, jotta tähti pysyy muodossaan.
  10. Pujota ripustusnauha yhden sakaran yläreunan lävitse ja solmi lenkiksi.

Lue myös Anna.fi:stä: Paketin nurkkien lahjanaruttaminen vähentää lahjanarun kulutusta – näin helposti se käy!

Katso videolta miten kierretähti syntyy

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kierretähdet näyttävät monimutkaisemmilta kuin ovatkaan – näin askartelet upeat tähdet lahjapaperista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.