Askartelu

No vau! Kukkakehyksen voi sitoa luonnonkukista nollabudjetilla – kesäjuhlien hittikoriste

Luonnonkukista ja puurimoista askarreltu kukkakehys on ihana idea juhlien yhteiskuviin. Ripusta valmis kehys vaikkapa pihapuuhun.

Kukkakehys on kuin kuvausseinä, jonka voi ripustaa pihapuuhun kesäjuhlissa. Kehyksen läpi on mukava ottaa ikimuistoisia yhteiskuvia.

Roikkuva kehys sopii mainiosti mihin tahansa juhliin tai vaikkapa kesähäihin. Kesällä kehyksen voi tehdä pienellä budjetilla luonnonkukista.

Lue myös: Kukkaköynnös koristelee juhlapöydän – tämä ohje on sinulle, jota tavalliset kimput ja asetelmat kyllästyttävät

Katso videolta, miten kukkakehys valmistetaan:

Kukkakehys
Kukkakehyksen runkoa voi käyttää uudestaan, kun kukat ovat nuukahtaneet. Kehyksen koossa kannattaa huomioida, että kukkien sitominen on aikaavievää. Pienempi kehys on nopeampi päällystää kukilla. © Niclas Mäkelä

Kukkakehys saa hymyn suulle – ohjeet valmistukseen

Kun kehyksen nikkaroi itse puurimasta ja vanerista, sen voi tehdä juuri niin isoksi, kuin haluaa. Kehyksen valmistamiseen ei tarvita kummoisia puusepän taitoja.

Jos et halua nikkaroida, voit käyttää kukkakehyksen runkona vanhaa taulun kehystä. Kirpputoreilla myydään vanhoja kehyksiä tai tauluja, joista saa poistettua kehyksen sisässä olevan kuvan ja lasin.

Työläin osuus kukkakehyksen askartelussa on kukkien sidonta. Kukkia tarvitsee todella paljon, ja ison laskun välttämiseksi ison kehyksen päällystämisessä kannattaa käyttää luonnonkukkia kaupasta ostettujen kukkien sijaan.

Kukat kannattaa sitoa kukkakehykseen vasta juhla-aamuna tai aikaisintaan edellisenä iltana, sillä kukat nuukahtavat ilman vettä päivässä tai parissa.

Kukkien sidonnasta voi hyvin tehdä yhteisen ohjelmanumeron, johon osallistutaan porukalla.

Tarvikkeet puukehykseen (80 cm x 80 cm):

Tarvikkeet kukkien sidontaan:

Lue myös Anna.fi: Leikkokukat: Neljä kuolijaa, jotka nuupahtavat nopeasti – nämä kukat puolestaan kukoistavat pitkään

Tee näin:

  1. Sahaa rimat 80 cm mittaan jiiriin kulmamitan avulla.
  2. Sahaa vanerista neljä kolmion muotoista kulmapalaa, jotka sopivat kehyksen kulmiin. Ruuvaa jokainen vaneripala kehyksen kulmiin kahdella ruuvilla.
  3. Laita ämpärin pohjalle vettä ja kerää luonnosta ja kukkia ja vihreitä kasveja. Kerää kasvit mieluiten aamulla, jolloin niiden nestejännitys on parhaimmillaan. Anna kasvien juoda pari tuntia.
  4. Sido kukkalangan pää kehykseen kiinni. Kerää muutama kukka käteen pieneksi kimpuksi ja leikkaa niiden varret lyhyiksi. Kiinnitä kimppu kehykseen kiertämällä kukkalanka kukkien varsien ympäri.
  5. Kiinnitä seuraava kimppu niin, että se kallistuu vastakkaiseen suuntaan kuin edellinen kimppu.
  6. Kiinnitä kimppuja, kunnes koko kehys on kukkien peitossa. Varaa tähän reilusti aikaa, sillä sidontaan menee aikaa.
  7. Leikkaa juuttinarusta pitkä pätkä, jotta saat kehyksen ripustettua haluamaasi paikkaan, esimerkiksi puun oksaan. Sido narun päät kukkakehyksen yläreunaan ripustuslenkiksi.

Ohje on julkaistu Kotilieden 9/24 Toukola-liitteessä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: No vau! Kukkakehyksen voi sitoa luonnonkukista nollabudjetilla – kesäjuhlien hittikoriste

Sinun täytyy kommentoidaksesi.