Lankakimppu kukista ja langoista
Askartelu

Helppo ja näyttävä lankakimppu on täydellinen lahja käsitöiden ystävälle – katso ohje!

Kukkia ja lankakeriä samassa kimpussa? Kuulostaa ehkä hassulta, mutta toimii. Ota ohje talteen ja kokoa lankakimppu, joka ilahduttaa taatusti.

Lankoja ei voi koskaan olla liikaa! Lankakimppu yllättää käsityöharrastajan iloisesti. Myös kimpun antaja pääsee helpolla: kimpussa yhdistyvät sekä kukat että lahja, joten erillisille kukkakimpulle tai lahjalle ei ole tarvetta.

Lue myös: Yksi loistava bisnesidea sai venäläisen Nura Leinon kotoutumaan Suomeen – vihanneskimppu villitsee

Lankakimppu sopii esimerkiksi äitien- tai isänpäivälahjaksi, ystävänpäivä- tai syntymäpäivälahjaksi, miksei jopa tupaantuliaisiksi. Ei oikeastaan ole tapahtumaa, jota ei voisi juhlistaa lankakimpulla.

Lankakimppu on helppo muokata erinäköiseksi

Kimpussa voi käyttää samanvärisiä ja samankokoisia lankakeriä tai erivärisiä ja erikokoisia lankakeriä. Eriväriset ja kokoiset lankakerät tuovat kimppuun hauskaa vaihtelua. Yksiväriset kerät tuovat harmonisemman ilmeen.

Jos kimpun antajalla tai saajalla on jokin tietty ohje mielessä, voi langat ostaa sen mukaan.

Kimpusta voi tehdä ison tai pienen käyttämällä enemmän tai vähemmän lankakeriä ja kukkia. Pienimmillään kimpun saa aikaiseksi yhdestä lankakerästä, neulepuikoista ja muutamasta kukasta.

Kukat voi valita kimppuun lankojen värien, sesongin tai saajan mieltymysten mukaan. Kukkina voi käyttää mitä vain leikkokukkia tai luonnonkukkia unohtamatta oksia ja heiniä. Voit käyttää tuoreita tai kuivattuja kukkia tai sekoitella niitä keskenään.

Tässä ohjeessa on käytetty yhteensä kuutta lankakerää, joista kaksi on 100 gramman ja neljä 50 gramman painoisia.

Tässä lankakimpussa on käytetty kukkina pioneja, ruusuja ja eukalyptuksen oksia sekä kuivattuja heiniä.
Tässä lankakimpussa on käytetty kukkina pioneja, ruusuja ja eukalyptuksen oksia sekä kuivattuja heiniä.

Lankakimppu on tehty näillä tarvikkeilla

Lue myös: Tee itse kukka-asetelma: Katso videolta helpot vinkit kauniiseen lopputulokseen

Lankakimpun ohje

1. Työnnä neulepuikot lankakeriin. Yksi puikko per kerä. Työnnä kerään neulepuikon paksumpi pää, jotta kerä pysyy puikossa paremmin.

2. Lankakimppu on helpoin koota maljakossa. Asettele maljakkoon ensin kerät puikkoineen. Asettele sen jälkeen maljakkoon kukat mieleiselläsi tavalla.

3. Kun lankakimppu on mielestäsi valmis, pujota naru kimpun ympäri ja sido kimppu kiinni. Nosta kimppu sen jälkeen pois maljakosta. Kääri kimppu paperiin ja sido kääre kiinni. Voit käyttää naruna esimerkiksi juuttinarua tai silkkinauhaa. Katso videolta tarkemmat ohjeet, miten paketoit kimpun kauniiksi lahjapaketiksi.

Valmis lankakimppu
Paketointia vailla oleva valmis lankakimppu

Vinkki!

Jos langat sopivat tiettyyn ohjeeseen, voit tulostaa ohjeen ja kiinnittää sen korttiin, jonka annat kimpun mukana. Erilaisia neuleohjeita löydät Kotilieden Käsityö-sivuilta.

Materiaalit: Novita

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo ja näyttävä lankakimppu on täydellinen lahja käsitöiden ystävälle – katso ohje!

Raputyttö

Tämäpä oli loistava idea. Pitää toteuttaa heti himpokutojaystävälleni hänen seuraaviin juhliin. Taitavat olla nimpparit.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.