Askartelu

Ei uskoisi, että tämä lyhty on tehty kertakäyttölautasista! Kokeilimme ohjetta, joka villitsee askartelijoita juuri nyt – edullinen, helppo ja yllättävän nopea

Kertakäyttölautasista askarreltu pallonmuotoinen lyhty luo tunnelmaa pimeisiin iltoihin. Katso videolta askarteluohjeet ja ryhdy hommiin!

Tämän syksyn askarteluhitti on Facebookin askarteluryhmien perusteella pallonmuotoinen lyhty. Ja vaikka ei ihan heti uskoisi, tämä kaunis lyhty syntyy kertakäyttölautasista!

Pahvilautasista tehdyllä lyhdyllä saa tunnelmallista säihkettä esimerkiksi ikkunalaudalle tai keittiön pöydälle. Pahvilyhdyistä voi rakentaa näyttävän valoasetelman, jos niitä askartelee muutaman erikokoisen.

Katso alta ohjeet, kuinka askartelet lyhdyn kertakäyttölautasista itse! Askarteluun kuluu aikaa noin puoli tuntia. Tarvikkeet saa edullisesti hyvin varustelluista kaupoista tai hyvällä lykyllä ne löytyvät kotoasi jo valmiiksi.

Lue myös: Kaunis paperipussitähti on joulun helpoin koriste – näin askartelet upean kaunottaren vain minuuteissa

Lyhty kertakäyttölautasista

Näitä tarvikkeita tarvitset

Tämän ohjeen lyhdyn tekemiseen käytettiin matalia kertakäyttölautasia, joiden halkaisija on 18 cm. Lautasia meni lyhtyyn yhteensä 17 kappaletta. Lasipurkin korkeus on 14 cm.

Voit käyttää lyhdyn tekemiseen isompia tai pienempiä lautasia, kunhan ne ovat matalia. Voit kokeilla myös kuvioituja lautasia.

Muista valita lasipurkki, joka on lyhyempi kuin lautaset, jos et halua, että lasi näkyy lyhdyn yläreunasta. Lasipurkiksi sopii hyvin esimerkiksi tyhjentynyt hillopurkki tai muu vastaava.

Lyhtyyn on turvallisinta laittaa valosarja tai led-kynttilä. Oikean kynttilän polttaminen lähellä pahvilautasia voi aiheuttaa tulipalovaaran. Lyhtyä kannattaa pitää sisällä, ulkona tai lasitetulla parvekkeella kosteus voi pehmittää lautaset ja hajottaa lyhdyn.

Lue myös: Joulutähti onkin tänä vuonna kukka! Katso ohje ja askartele kukkaa muistuttava joulutähti kartongista

Lyhty pahvilautasista
Näillä tarvikkeilla askartelet pahvilyhdyn käden käänteessä! © Alina Koskela

Tee lyhty kertakäyttölautasista näin

  1. Taita pahvilautasia keskeltä kahtia
  2. Levitä lautasen taitokseen liimaa kuumaliimapyssyllä.
  3. Liimaa pahvilautanen varoen lasipurkkiin taitoksen kohdalta. Odota hetki, että liima jäähtyy ja lautanen kiinnittyy kunnolla.
  4. Liimaa lautasia koko purkin ympäri vierekkäin niin monta kuin mahtuu. Lautasia ei tarvitse liimata kiinni toisiinsa.
  5. Pujota sisään valosarja tai led-kynttilöitä. Valmista tuli!

Lue myös Anna.fi:stä: Tohtiiko kausivaloja enää käyttää, kun sähkön hinta nousee? Nämä ovat oikeasti kodin pahimmat sähkösyöpöt

Katso videolta, kuinka pahvilyhty askarrellaan

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ei uskoisi, että tämä lyhty on tehty kertakäyttölautasista! Kokeilimme ohjetta, joka villitsee askartelijoita juuri nyt – edullinen, helppo ja yllättävän nopea

Sinun täytyy kommentoidaksesi.