Askartelu

Minikranssi: Katso ohje – pienet, itse tehdyt kranssit ovat lahjapakettien upea yksityiskohta!

Askartele varvuista ja helmistä suloinen minikranssi lahjapakettiin. Pienet, itse tehdyt kranssit sopivat myös niin sisustukseen kuin kattaukseenkin.

Pienet, itse tehdyt kranssit ovat näyttävä yksityiskohta paketoinnissa. Kaunis paketointi kruunaa lahjan ja ilahduttaa myös lahjansaajaa. Kaunis ja maanläheinen paketti syntyy yksivärisestä paketointipaperista ja pellavanarusta sekä itse askarrellusta minikranssista.

Katso ohje ja askartele soma minikranssi itse!

Lue myös: Jättikranssi – katso helppo ohje ja tee itse katseet kääntävä koriste!

Diy-minikranssi lahjapaketissa
Minikranssi tekee lahjapaketista persoonallisen.

Pienet kranssit syntyvät näillä tarvikkeilla

Huom! Muistathan, että saat kerätä varpuja ja sammalta luonnosta vain maanomistajan luvalla.

Lue myös: Tee itse piparkakkukranssi

Diy-minikranssi: ohje

1. Ota yksi pitkä mustikanvarpu ja poista siitä mahdolliset lehdet ja ylimääräiset oksat. Pyöräytä varpu ympyräksi, joka on halkaisijaltaan noin viisi senttimetriä. Kiedo varvun päät toistensa ympäri. Tämä ympyrä toimii minikranssin pohjana.

Minikranssin pohja tehdään mustikanvarvusta.
Kranssipohja tehdään yhdestä pitkästä mustikanvarvusta.

2. Leikkaa varvuista pienempiä oksia. Oksat lisätään kranssipohjaan muutaman oksan kimpuissa. Ota yksi kimppu ja kiinnitä se varvusta tehtyyn kranssipohjaan ohuella rautalangalla. Lisää oksia kimppu kerrallaan kranssipohjaan, kunnes koko pohja on tasaisesti oksien peitossa. Voit käyttää hieman pidempiä oksia ja sitoa ne vain tyvestä siten, että muu oksa jää vapaaksi. Voit myös käyttää lyhyempiä oksia ja sitoa myös oksien päät rautalangan alle, jolloin kranssista tulee tiiviimpi.

Diy-minikranssin ohje.
Lisää varvusta tehtyyn kranssipohjaan oksia kimppu kerrallaan.
Pienet, itse tehdyt kranssit mustikanvarvuista.
Jos sidot oksat vain tyvestä, tulee kranssista kuin aurinko. Tiiviimmän kranssin saat aikaan kiepauttamalla rautalankaa myös oksien päiden ympäri.

3. Kun olet tyytyväinen minikranssiin, katkaise rautalanka ja sido se kranssin taakse.

4. Voit jättää minikranssin sellaiseksi tai lisätä siihen koristeita muista luonnonmateriaaleista. Jos käytät jäkälää, putsaa se mullasta ja roskista hyvin ja kiinnitä se varovasti kranssiin. Jäkälä kestää paremmin työstöä, jos sitä käsittelee kosteana. Voit lisätä kranssiin myös puuhelmiä. Pujota helmi ohueeseen rautalankaan ja kiepauta rautalanka ympäri. Lisää halutessasi samaan ryppääseen useampi helmi. Kiinnitä samalla rautalangalla kranssiin myös puolukanvarpuja.

5. Lisää minikranssi lahjapaketin päälle ja sido se kiinni erilaisin nauhoin. Voit käyttää pieniä kransseja myös osana kattausta tai joulukoristeina.

Diy-minikranssi taipuu monenlaiseksi.
Voit muokata itse tehtyjä kransseja tekemällä ne erilaisista varvuista tai lisäämällä diy-kransseihin erilaisia koristeita.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Minikranssi: Katso ohje – pienet, itse tehdyt kranssit ovat lahjapakettien upea yksityiskohta!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.