Askartele trendikäs onnittelukortti kuivatuista leikkokukista! Nappaa helpot ohjeet 4 herkkään korttiin

Kimppu ja onnittelukortti samassa! Aidoista kukista askarreltu kortti on niin kaunis, että vastaanottaja voi halutessaan kehystää sen seinälle. Kukkakortit syntyvät helposti muutamista tarvikkeista.

Kesä on juhlien todellista supersesonkia. Lämpiminä viikonloppuina moni viettää niin valmistujaisia kuin muita merkkipäiviä. Itse askarreltu onnittelukortti on mukava muisto päivänsankarille.

Kotiliesi suunnitteli 4 erilaista korttimallia trendikkäistä kuivakukista ja prässätyistä kukista. Useimmat kortit päätyvät lehtiroskikseen, mutta kaunis ja herkkä kukkakortti sopii parhaimmillaan vaikka seinälle kehystettäväksi.

Lue myös: Kuivakukat ovat taas trendikkäitä – näin keräät, kuivaat ja säilöt herkät kukkaset

Kukkakortti on helppo askarrella kotoa löytyvistä kukista. Kuivuvien leikkokukkien kukkaset voit napsia helposti koristeiksi korttiin. Prässättyihin versioihin voit käyttää esimerkiksi piha- tai parvekekukkia. Tämän jutun prässätyt kukat ovat peräisin parvekekukista, kuten krysanteemeista, ruukkuneilikoista ja päivänkakkaroista.

Hyödynnä rohkeasti myös eri sävyisiä korttipapereita. Kukkien kanssa sopivat hyvin hempeät sävyt, kuten nude, harmaa tai vaaleanpunainen. Kotilieden kortit askarreltiin valkoiselle korttipohjalle.

Kukkakortit eivät vaadi aiempaa askartelukokemusta, vaan onnistuvat keltä tahansa! Jos kortin tekee prässätyistä kukista, kukat kannattaa prässätä hyvissä ajoin. Muuten itse askarteluun kului parhaimmillaan 5 minuuttia, maksimissaan 30 minuuttia.

Onnittelukortti kukista – näitä tarvikkeita tarvitset

 • Tuoreita kukkia prässäystä varten tai valmiiksi kuivattuja kukkia
 • Kukkaprässi tai esimerkiksi paperia ja painavia kirjoja, joiden alle prässätä kukat
 • Askarteluliimaa
 • Korttipaperia
 • Juuttinarua
 • Kaunista teippiä
 • Sakset
 • Pinsetit

Askartele kuivakukkakortti näin

Hyödynnä kuivakukkakorttiin kauniisti kuivuneet leikkokukat tai osta kukkakaupasta valmiita kuivakukkia. Yksi erittäin helppo ja simppeli idea on valita vain yksi, se kaikkein kaunein, kuivakukka ja askarrella siitä siro kortti.

 1. Leikkaa kuivakukka korttipohjaan sopivaksi.
 2. Sommittele kukka paikoilleen ja teippaa varsi korttiin kiinni kauniilla teipillä.

Toinen kaunis idea on askarrella korttiin pieni kukkakimppu kuivakukista.

 1. Valitse 3-5 erilaista, mutta yhteensopivaa pientä kuivakukkaa.
 2. Sido pieni kimppu yhteen juuttinarulla.
 3. Kiinnitä kimppu korttiin liimalla. Tuputtele kimpun taakse useampi tippa liimaa niin, että kimppu tarttuu tukevasti kiinni korttiin haluamaasi kohtaan. Anna kuivua.
 4. Kortti on kaunis jo näin, mutta voit vielä pujottaa juuttinarua kortin ympäri ja tehdä kauniin rusetin keskelle.

Askartele onnittelukortti prässätyistä kukista

Kun kortin tekee prässätyistä kukista, on tärkeä prässätä kukat hyvissä ajoin, mielellään muutama viikko ennen askartelua. Siinä ajassa kukat ehtivät kuivua kauniisti.

Sen jälkeen askartelu käy kuin lasten leikki. Askartele pieni kortti yhdestä kauniista kukasta tai sommittele muutama samanlainen kukka kauniiseen muodostelmaan.

 1. Asettele kuivattavat kasvit silkkipaperin tai imupaperin päälle. Lisää kasvien päälle toinen paperi ja paina pino kädellä litteäksi. Järjestele sitten seuraava kasvikerros, ja jatka, kunnes kaikki haluamasi kasvit ovat paperien välissä.
 2. Laita pinkka kahden paksun kartongin väliin. Aseta päälle jokin painava esine, ja odota muutama viikko.
 3. Prässättyjen kukkien käsittely on helppoa pinseteillä. Herkät lehdet saattavat muuten katkeilla.
 4. Pursota kukan nurjalle puolelle tippa liimaa ja asettele korttiin haluamaasi kohtaan. Anna liiman kuivua rauhassa.

Lue myös: Luonnon kuivakukat löytyvät helposti kodin lähettyviltä: bongaa 9 hurmaavaa kasvia, jotka sopivat kuivattaviksi 

onnittelukortti

Toinen suloinen idea on sommitella kortille kukkaniitty monista eri kukkalajeista ja lehdistä – tyyli on vapaa! Kukkien lisäksi voit prässätä myös lehtiä, jolloin saat korttiin vehreää niityn tunnelmaa. Kukkaniitty syntyy myös liimaamalla.

Prässätty kukkakortti kannattaa sujauttaa kirjekuoreen ennen sen antamista, jotta herkät lehdet eivät vaurioidu kuljetuksesta.

onnittelukortti

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Askartele trendikäs onnittelukortti kuivatuista leikkokukista! Nappaa helpot ohjeet 4 herkkään korttiin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X