Askartelu

Pääsiäisaskartelu lapsille x 9 – katso helpot ohjeet ja askartele puput, tiput ja noidat virpomisvitsoja unohtamatta!

Pääsiäisaskartelu on hauskaa puuhaa. Ota talteen lapsille sopivat ohjeet!

Pääsiäisaskartelu lapsille syntyy parhaimmillaan vähistä ja todennäköisesti jo kotoasi löytyvistä tarvikkeista.

Kokosimme yhdeksän ohjetta erilaisten pääsiäiskoristeiden ystäville. Kaikki ohjeet ovat niin helppoja, että lapsi pystyy toteuttamaan ne itse. Pienimmät perheenjäsenet voivat tarvita isomman ohjaavaa kättä muutamissa vaativimmissa kohdissa. 

Katso erilaiset ohjeet, jotka voit askarrella yhdessä lapsen kanssa tai jotka lapsi voi tehdä jopa itse – iästä riippuen totta kai.

Kaipaatko lisää askarteluideoita kaikenikäisille? Katso myös: Pääsiäisaskartelu tuo kotiin juhlatunnelman – katso parhaat ideat ja ohjeet!

Pääsiäisaskartelu lapsille

Pääsiäisaskartelun voi aloittaa virpomisvitsoista ja siirtyä tipuihin ja noitiin – kaikki pääsiäiseen oleellisesti kuuluvia koristeita.

Helppo virpomisvitsa on pikkunoitien (ja heidän avustajiensa) pelastus. Tällä tekniikalla koristelet virpomisvitsat minuuteissa. Monet tarvikkeista saattavat löytyä valmiina kaapeistasi.

Lue myös: Virvon varvon ja niin edelleen… Etkö muista, miten loru menee? Katso sanat

Tämä pääsiäistipu hurmaa suloisuudellaan. Pääsiäistipu on totuttu askartelemaan lankatupsuista. Tämä päivitetty versio askarrellaan langan sijaan tyllistä tehdyistä tupsuista.

Pieni pääsiäisnoita syntyy mustasta kartongista leikkaamalla ja liimaamalla. Helppo pääsiäisnoita tupsahtaa vaivattomasti kotisi koristukseksi.

Askartele pääsiäispupu kolmella eri tavalla

Pääsiäispupu on monen lapsen suosikki. Pääsiäispupuja voi askarrella monella tavalla, ja pääsiäiseksi askarrellut puput voivatkin päätyä pomppimaan kotona esiin ties mistä.

Askartele parittomina ajelehtivista tai liian pieniksi käyneistä sukista pääsiäispupu yhdessä lapsen kanssa. Ohjeen toteuttamiseen et tarvitse edes ompelukonetta.

Söpö pääsiäispupu-viiri ihastuttaa. Pupujusseista koottu viiri on hetkessä valmis, ja sen tekeminen on mukavaa puuhaa perheen pienimpien kanssa.

Pupuhaitarin askartelu on mukavaa näpertelyä kaikenikäisille. Tarvitset vain pitkän palan kartonkia tai tukevaa paperia, sakset ja väriliituja.

Lue myös: Milloin on pääsiäinen? Ikivanha päätös sinetöi pääsiäisen ajankohdan

Helpot pääsiäismunat

Pääsiäisaskartelu on hauskaa puuhaa myös aikuiselle. Pääsiäismunien askartelussa luovuus on rajana, mutta jos luovuus ei lähde lentoon, löydät tästä jutusta lisää kekseliäitä pääsiäismunien koristeluideoita.

Keittiön antimilla värjäät kananmunat luonnollisesti. Kokeile, millaisia värejä kahvi, tee, juurekset, marjat ja vihannekset saavat aikaan.

Glitterpääsiäismunat syntyvät helposti, kun liimalla sivellyt munankuoret pyöritellään glitterissä tai kimalteessa. Ekologista vaihtoehtoa kaipaava voi käyttää kimalteena elintarvikekäyttöön tarkoitettuja kimalteita.

Yksisarvisilta näyttävät pääsiäismunat ovat taatusti pääsiäisen söpöimmät koristeet. Yksisarvismuna on niin söpö, ettei sitä tekisi mieli laittaa kaappiin pääsiäisen päättymisen jälkeenkään.

Lue myös Anna.fi:stä: Markettien pääsiäismunat testissä – paras ei sisällä lainkaan yllätystä!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pääsiäisaskartelu lapsille x 9 – katso helpot ohjeet ja askartele puput, tiput ja noidat virpomisvitsoja unohtamatta!

Jasmi

Ihanat työt ja ne on söpöjä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.