Pääsiäiskoristeet kierrätysmateriaalista
Askartelu

Pääsiäiskoristeet paperista - hyödynnä vanhoja kirjoja koristeisiin

Tee itse juhlavat pääsiäiskoristeet kierrätysmateriaalista ja valossa välkehtivästä lyöntimetallista.

Pääsiäiskoristeet paperista ovat mukava askarteluprojekti ennen juhlaa.

Jos omassa kirjahyllyssäsi on vain arvokirjoja, löydät askartelumateriaalia kirjastojen, divareiden ja taloyhtiöiden poistokirjahyllyistä. Pääsiäiskoristeisiin voit hyödyntää askartelumateriaalia vaikkapa kirjastojen poistokirjahyllyistä.

Pääsiäiskoristeet

Pääsiäiskoristeet paperista, näitä tarvitset: Vanhoja kirjoja tai askartelupapereita, Sizzix-leikkuri + ovaaleja teriä tai pahvia sabluunien tekemiseen, kapeaa pensseleitä, lyöntimetallia, sakset, ompelukone + -lankaa ja silmäneula, muovi-, styrox- tai paperimunia, jämämaalia tai akryyliväriä.

Pääsiäiskoristeet_3

Näin teet ripustettavat pääsiäiskoristeet paperista: pääsiäismuna

  1. Leikkaa paperista saksilla, veitsellä tai leikkurilla 7-10 cm korkeita munan muotoisia soikioita, 6-10 kpl yhtä munaa varten.
  2. Aseta paperit päällekkäin ja harsi tai ompele pitkällä pistolla keskeltä. Vedä alareunasta langanpäät samalle puolelle, solmi ja leikkaa ylimääräiset pois. Säästä yläreunan 
langat ripustamista varten. Leikkurilla leikattuja ovaaleja voit muotoilla enemmän munan näköisiksi leikkaamalla alareunasta vähän pois.
  3. Taita niput auki. Leikkaa kaksipuoleisesta teipistä pieniä paloja ja liimaa joka toinen taitosväli yhteen ylhäältä ja joka toinen alhaalta.
Askastele pääsiäiskoristeita vanhoista kirjoista

Vinkki! Kultakoristeisissa munissa kulta on ensin 
liimattu paperille, ja osittain kullatut palat on aseteltu pareittain kultapuolet vastaikkain.

Pääsiäiskoriste paperista: kultamunat

Voit uusiokäyttää monenlaisia vanhoja munia päällystämällä ne.

  1. Revi viivoittimen avulla kirjan lehdistä (sanomalehtikin käy, mutta lopputulos on silloin vähän harmaampi) noin puolen sentin levyisiä suikaleita.
  2. Levitä liimaa, esimerkiksi Erikeeperiä, pinnalle ja liimaa suikaleita vieri viereen hiukan limittäin. Voit edetä pituus tai leveyssuunnassa niin kuin hyvältä tuntuu. Katkaise suikaleet sopivista kohdista repäisemällä. Kun koko pinta on peitossa, anna munan kuivua.
  3. Leikkaa lyöntimetallifoliosta tarvittavan kokoisia paloja yhdessä arkkien välissä olevan silkkipaperin kanssa. Levitä liimaa haluamaasi kohtaan ja painele folio munan päälle silkkipaperin ja/tai pehmeän pensselin avulla. Kun liima on kuivunut, harjaa ylimääräinen folio karkealla pensselillä pois. Voit käyttää poisharjatun foliosilpun siten, että pyörittelet siinä liimapintaista munaa.

Vinkki! Oikean lehtikullan sijasta askartelussa mainio materiaali on lyöntimetalli. Se on ohuen ohutta foliota, jota saa hyvinvarustetuista askartelukaupoista tai nettikaupoista. Donno.fi:stä tilattuna materiaali tuli muutamassa päivässä, pakkauksessa on 11 kappaletta 14 x 14 cm:n arkkeja. Yksi pakkaus riittää kuvien askarteluihin mainiosti.

 

Pääsiäiskoristeet kierrätysmateriaalista
Voit käyttää päällystettyjen munien pohjana valmiita 
askartelukaupan paperi-
massa- tai styroxmunia tai päällystää vanhoja muovisia munia. Jos maalaat munat seinämaalin jämillä, saat 
koristeet, jotka sopivat kotisi sisustuksen väreihin.

Askartele itse pääsiäiskortit

Käytä ripustettavista munista jääneet kirjan sivut tai leikkaa uusia munia osittain kullatuista kartongeista. Tee vaikka kaksipuoleisia roikkuvia munia ja lähetä ne kirjekuoressa pääsiäistervehdyksenä.

Pääsiäiskoristeet

Katso myös:

Pääsiäisen helpoin kranssi syntyy pajunkissoista – katso ohje Kauniin harmaat betonimunat ovat pääsiäisen hitti! Katso helppo DIY-ohje betoniaskarteluun Marmorointi vai vahatekniikka? Maalaa pääsiäismunat kahdella tavalla Askartele kevään helpoin diy-koriste: söpö pääsiäispupu-viiri Askartele säihkeen ja värin kera: pääsiäismuna koristuu nyt glitterillä!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pääsiäiskoristeet paperista - hyödynnä vanhoja kirjoja koristeisiin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.