Askartelu

Vinkeä popparinauha on joulun suloisesti suolaisin koriste! Ripusta hattaramainen nauha ikkunaan tai kuuseen

Popparinauhan idea on niin yksinkertainen, että sen tekemiseen pystyy kuka vain. Tarvitset vain neulan, ompelulankaa ja popcorneja. Lankaan pujotettuina popcornit näyttävät kuin hattaramaisilta pilviltä.

Haluaisitko askarrella, mutta et välitä monimutkaisten ohjeiden seuraamisesta? Hurmaava popparinauha on joulun helpoin ja suloisin koriste. Valmista tulee alle puolessa tunnissa ja mikä parasta, askartelun ohella voi napostella popcorneja.

Popparinauhasta voi tehdä niin pitkän tai lyhyen kuin haluaa. Pidempi nauha sopii hyvin esimerkiksi kuuseen ja lyhyempi nauha ikkunaan.

Lue myös: Suloiset kuplakynttilät viedään nyt käsistä – katso helppo ohje, jolla teet kynttilät itse!

Popparinauha sopii vaikkapa ikkunan koristeeksi.
Popparinauha sopii vaikkapa ikkunan koristeeksi. Kuva: Anni Reenpää

Hauskoja viirejä ja koristeköynnöksiä voi tehdä monista kotoa löytyvistä tarvikkeista. Kokeile esimerkiksi pihlajanmarjojen pujottamista metallilankaan, kuivattujen appelsiiniviipaleiden kiinnittämistä juuttinaruun ja paperisydänten taittelemista origami-tyyliin.

Viirinauha poppareista – tarvikkeet ja ohjeet

Katso videolta, miten popparinauha tehdään:

Näitä tarvikkeita tarvitset:

Tarvikkeiden hinta on vain euron, jos neula löytyy jo valmiina kotoa.

Popparinauha on joulun hittikoriste. Tarvitset vain popcorneja, ompeluneulan ja ompelulankaa.
Jo näin vähillä tarvikkeilla saa aikaan kauniin joulukoristeen. Kuva: Anni Reenpää

Tee itse popparinauha näillä ohjeilla:

  1. Leikkaa haluamasi mittainen pätkä ompelulankaa ja solmi sen toiseen päähän lenkki, josta nauhan voi myöhemmin ripustaa. Pujota langan solmuton pää ohuen ompeluneulan silmään.
  2. Pistä neula popcornin läpi sen vahvimmasta ja paksuimmasta kohdasta. Pujota popcorn langan päähän ripustuslenkkiin asti. Jos popcorn menee rikki, yritä uudella popcornilla. Jatka popcornien pujotusta kunnes nauha on haluamasi mittainen.
  3. Kun popcorneja on mielestäsi nauhalla riittävästi, solmi langan päähän popcornien tyveen lenkki ja leikkaa tarvittaessa ylimääräinen langanpätkä. Ripusta valmis popparinauha kummankin pään lenkeistä esimerkiksi ikkunaan tai kuuseen.

Popparinauhan askarteluun menee noin puoli tuntia nauhan pituudesta riippuen.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vinkeä popparinauha on joulun suloisesti suolaisin koriste! Ripusta hattaramainen nauha ikkunaan tai kuuseen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.