Askartelu

Räjähtävä laatikko pulpauttaa muistot pinnalle – katso helppo ohje ja askartele ihana lahja maitopurkista!

Anna lahjaksi räjähtävä laatikko, joka kätkee sisäänsä yllätyksen. Idean juju on laatikon sisään tehdyssä kerroksellisuudessa: kun kannen nostaa ylös, laatikko valokuvineen avautuu kuin kukan terälehdet. 

Räjähtävä laatikko on kiva ystävänpäivä-, syntymäpäivä-, äitienpäivä- tai isänpäivälahja, joka muistuttaa ihanista yhteisistä hetkistä. Räjähtäviä laatikoita voi ostaa valmiina, mutta itse tehden saat tismalleen mieleisesi.

Lue myös: Tuunaa lahjapaketti pienellä – 4 ideaa, joilla tylsäkin paketti piristyy

Räjähtävä laatikko ohje

Tämän ohjeen rasia on askarreltu kierrätysperiaatteella vanhoista maitopurkeista. Maitopurkkien hyödyntäminen on kätevää, sillä purkki luo itsessään jo rajat ja raamit, eikä millintarkkaa mittailua tarvita.

Muista kuitenkin, että kolmikerroksisen laatikon sisälle tulevan keskimmäisen ja sisimmän kerroksen tulee olla hieman ulointa kerrosta pienempiä, jotta laatikko mahtuu kiinni.

Laatikon askartelussa ja varioinnissa vain taivas on rajana. Voit lisätä kerroksia ja leikellä niistä eri muotoisia. Laatikon sisään on mahdollista myös piilottaa pieni lahja.

Räjähtävä laatikko ohje

Lue myös: Ystävänpäiväkortti ilahduttaa ystävää – katso 5 helppoa ideaa!

Tarvikkeet räjähtävään laatikkoon

Askartele räjähtävä laatikko näin

1. Leikkaa yhdestä maitopurkin pohjasta laatikolle kansi ja toisen maitopurkin pohjasta laatikolle pohja. Leikkaa kannesta 6 cm korkuinen ja pohjasta 6,5 cm korkuinen. Leikkaa pohjaksi tulevasta osasta pitkien sivujen reunat auki.

Räjähtävä laatikko ohje
Leikkaa maitopurkista laatikon osat: kansi, uloin osa ja kaksi sisintä.

2. Laatikon keskimmäinen ja sisin kerros kasataan paloista. Leikkaa maitopurkista 5 kappaletta 6 x 6 cm ja 5 kappaletta 5,5 x 5,5 cm kokoisia neliöitä. Voit pienentää pienimpiä neliöitä vielä tarvittaessa, jotta jokainen kerros nousee kauniisti esiin. Voit myös leikata pienimmät neliöt yhdestä reunasta kaareviksi. Teippaa lopuksi 6 cm kokoiset palat yhteen ja 5,5 cm kokoiset palat yhteen, jotta saat aikaan samanlaiset kappaleet kuin laatikon pohjasta.

3. Päällystä laatikon kansi kontaktimuovilla. Jätä kansiosan jokaiselle sivulle 4 cm ylimääräistä kuvan osoittamalla tavalla. Leikkaa kontaktimuoviin halkiot ja taita muovi kansiosan reunoihin. Leikkaa toisen värisestä muovista suora tai piparkakkureunainen 4 cm korkuinen pala ja kiinnitä se kannen alareunaan siten, että pala menee noin 0,5 cm alareunan yli. Taita lopuksi alareuna kannen sisäpuolelle.

explosion box askarteluohje
Päällystä kansi muovilla. Leikkaa kulmiin halkiot.
Räjähtävä laatikko ohje
Taita reunat kuvan osoittamalla tavalla. Painele muovi tiukasti kiinni.
Explosion box askartelu
Kiinnitä kansiosaan piparkakkureunainen alareuna. Alareuna asettuu hieman kannen alareunan ulkopuolelle.

5. Päällystä pohja ja sisäosat. Leikkaa kontaktimuovista pohjan, keskimmäisen kerroksen ja sisimmän kerroksen malliset palat. Leikkaa toiset samanmalliset palat, mutta lisää paloihin kauttaaltaan 0,5 cm ylimääräistä.

6. Kiinnitä isompi pala ensin ulkopuolelle. Käännä reunat sisäänpäin. Liimaa toinen muovipala sisäkappaleen toiselle puolelle. Leikkaa ylimääräiset reunoista varovasti, jottet leikkaa maitopurkin pintaa näkyviin.

Räjähtävä laatikko ohje
Päällystä pohja ja sisäosat muovilla molemmilta puolilta.

6. Leikkaa valokuvat sopivan kokoisiksi, ja liimaa tai kiinnitä ne kaksipuolisella teipillä paikoilleen sisäosiin.

7. Koristele laatikko haluamallasi tavalla. Voit leikata Washi-teipistä nauhat ja leikata paperista rusetin.

8. Aseta lopuksi laatikon osat sisäkkäin. Valmista!

Lue myös: Diy-kosmetiikka: 4 x täydellinen itse tehty lahja!

Katso videolta, miten räjähtävä laatikko toimii

Kommentoi

Kommentoi juttua: Räjähtävä laatikko pulpauttaa muistot pinnalle – katso helppo ohje ja askartele ihana lahja maitopurkista!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.