Askartelu

Rusetin solmiminen pakettiin kauniisti on näin helppoa – katso videolta yksinkertainen vinkki!

Nyt loppuu tuskailu lahjapaketin rusetin kanssa! Rusetin solmiminen kauniisti helpottui juuri suunnattomasti tämän yksinkertaisen vinkin ansiosta.

Annat sitten lahjaksi kirjan, ruokalahjan tai jotain itse tehtyä, lahjat on kiva paketoida. Myös aineeton lahja kaipaa usein jonkinnäköistä lahjapakettia ympärilleen. Kaunis rusetti kruunaa paketin kuin paketin.

Monesti lahjapaketin päälle solmittu rusetti vain valitettavasti näyttää tältä:

Solmittu rusetti menee helposti vinoon.
Lahjapaketin rusetti vimpsottaa vinossa pakettiin nähden.

Lue myös: Kaunis paketti on puoli lahjaa – paketointi- ja askartelublogia pitävät Jani ja Aleksi neuvovat paketoinnin saloihin

Kun lopputuloksesta toivoisi enemmänkin jotain tämän kaltaista:

Kaunis rusetti on solmittu yksinkertaisen vinkin avulla.
Lahjanaru asettuu kauniisti suorassa linjassa pakettiin nähden.

Onneksi lahjapaketin rusetti on mahdollista solmia kauniisti kuvan mukaisella tavalla hyvin yksinkertaisesti. Jippo piilee siinä, että rusetti solmitaan toisin päin kuin normaalisti, jos se tavallisesti tuppaa menemään vinoon.

Jos olet oikeakätinen, olet todennäköisesti aiemmin tehnyt nauhasta lenkin oikealla kädellä ja pujottanut vasemmalla kädellä nauhan lenkin ympäri. Tee nyt niin, että teet lenkin vasemmalla kädellä ja pujotat oikealla kädellä nauha lenkin ympäri.

Vasenkätinen tekee toisin päin. Tee lenkki oikealla kädellä ja pujota nauha vasemmalla kädellä lenkin ympäri ja kiristä rusetiksi.

Rusetin solmiminen toisinpäin kuin olet tottunut voi tuntua alkuun oudolta ja vaikealta, mutta muutaman kerran harjoittelun jälkeen rusetin solmiminen sujuu varmasti yhtä nopeasti kuin aiemminkin.

Vinkki on siitä mahtava, että se toimii, solmit rusetin sitten leveästä tai ohuesta nauhasta, juuttinarusta tai satiininauhasta. Eikä rusetin solmimiseen tarvitse mitään lisätarvikkeita, kuten teippiä tai liimaa. Omat sormet riittävät. Tuplasolmullekaan ei ole tarvetta.

Vinkkiä voi soveltaa myös askartelun ulkopuolella. Esimerkiksi takeissa ja mekoissa olevat, vyötärölle solmittavat nauhat ja narut saa kauniille rusetille vastaavalla tavalla.

Lue myös: Kääri lahja kauniisti: Näin teet helposti japanilaisen furoshiki-lahjakääreen

Katso videolta, miten solmit kauniin rusetin lahjapakettiin

Rusetin solmiminen toisella tavalla

Jos rusetin solmimisesta ei tule mitään videon näyttämällä tavalla, voit kokeilla rusetin solmimista niin, että pujotat nauhat alussa eri tavoin ja solmit rusetin niin kuin olet tottunut sen solmimaan.

Lue myös: Ompelukoulu: Näin ompelet koristeellisen rusettikauluksen puseroon

Kommentoi

Kommentoi juttua: Rusetin solmiminen pakettiin kauniisti on näin helppoa – katso videolta yksinkertainen vinkki!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.