Askartelu

Tavalliset farkut saivat Sini Sabotagen käsissä uuden ilmeen – katso ohje ja testaa itse farkkujen värjäystä

Katso videolta, miten farkkujen värjäys käsin usealla eri värillä onnistuu!

”Olen jo pitkään törmännyt muun muassa sosiaalisessa mediassa mitä hienoimpiin itsevärjättyihin vaatteisiin. Viimeistään Kanye Westin päällä nähdyt Yeezy-merkin paidat saivat ottamaan selvää, miten omaa taidetta olisi paras siirtää vaatteisiin”, Sini Sabotage kertoo.

Sini lähti kokeilemaan vaaleilla farkuilla ja Nitorin yleisväreillä, minkälaisia kuvioita pesunkestävillä väreillä on mahdollista tehdä. Katso jutun lopusta löytyvältä videolta, miten värjäys onnistui.

Lue myös: Paidan solmuvärjäys 3 tavalla –  katso ohjeet ja värjää paita rypyillä, raidoilla tai spiraalilla

Sini Sabotage ja käsin värjätyt farkut

Värjäykseen tarvitset:

Farkkujen värjäys käsin Sini Sabotagen ohjeella

 1. Keitä litra vettä kattilassa. Siirrä kattila liedeltä ja kaada kiehuvan veden sekaan ensimmäinen väri.
 2. Kaada kattilaan 200 g suolaa ja sekoita niin, että suola ja väri liukenevat kunnolla veteen.
 3. Kaada seos isoon muoviastiaan ja kaada perään noin 10 litraa kylmää vettä.
 4. Kastele housut ensin puhtaalla vedellä ja laita ne sitten likoamaan värjättyyn veteen niin, että housujen keskiosa ei osu veteen. Voit myös liottaa esimerkiksi vain housujen ala- tai yläosan tai toisen lahkeen tai roiskia vettä sinne tänne. Ensimmäisen värin tulisi kuitenkin olla värjäysalueeltaan suurin.
 5. Anna housujen liota vedessä noin 20 minuuttia, jonka jälkeen nosta housut astiasta ja purista housuista suurimmat vedet pois. Anna housujen kuivua sen aikaa henkarissa, kun valmistat toisen värin.
 6. Puhdista kattila, ja valmista siinä toinen väri samalla tavalla kuin ensimmäinen.
 7. Puhdista muoviastia ja kaada sinne toinen väriseos. Lisää astiaan vähemmän vettä kuin ensimmäisessä värissä, jolloin väristä tulee tummempi. Videolla vettä on noin 5 litraa.
 8. Asettele housut muoviastian päälle, mutta älä upota niitä veteen. Kauho vettä kauhalla tai mukilla housujen päälle. Älä värjää housuja kokonaan, muista jättää tilaa kolmannelle värille.
 9. Anna housujen kuivua taas henkarissa sillä aikaa, kun valmistat kolmannen värin kattilassa samalla tavalla kuin aiemmat värit.
 10. Suojaa värjäysalusta hyvin, ja levitä housut alustalle. Täytä housut sanomalehdillä, jos et halua, että korosteväri imeytyy housujen toiselle puolelle.
 11. Täytä pipetti korostevärillä ja roiski väriä ympäri housuja. Voit roiskia väriä sormin, mutta muista, että seos on kuumaa ja kumihanskat ovat välttämättömät.
 12. Jätä housut kuivumaan henkariin. Voit jättää sanomalehdet housujen sisään, jotta värit eivät sekoitu kuivumisen aikana.
 13. Anna housujen kuivua vuorokausi ja pese ne sitten hienopesussa, jotta ylimääräinen väri irtoaa.

Katso videolta, miten Sini Sabotage värjää farkut käsin

Videolla näkyvät värit ovat järjestyksessä Nitorin yleisväreistä 32 Sahara, 39 Oliivinvihreä ja 40 Laventeli.

Ensimmäiseksi väriksi kannattaa valita muita värejä vaaleampi sävy. Toisen värin kannattaa olla ensimmäistä sävyä tummempi, mutta samaa sävymaailmaa. Kolmannen, korostuksiin käytetyn värin ei tarvitse olla samaa sävymaailmaa kuin pohjavärien.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tavalliset farkut saivat Sini Sabotagen käsissä uuden ilmeen – katso ohje ja testaa itse farkkujen värjäystä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.