Askartelu

Kekseliästä! Sini Sabotage tuunasi vyölaukusta täysin uuden version supersankarinaamiolla – katso ohje ja kokeile

Oho, onko tämä laukku? Naamarilla päällystetty ja strasseilla koristeltu vyölaukku saa hieraisemaan silmiä. Katso ohje ja tuunaa samanlainen itsellesi.

Viime aikoina scifin inspiroimat kovakuoriset laukut ovat alkaneet kiinnostaa Sini Sabotagea.

”Tähän laukkuun hain inspiraatiota Inneraum-merkin Star Wars-henkisistä laukuista, jotka näyttävät siltä, että ne olisi päällystetty motocross-suojilla tai jalkapalloilijoiden säärisuojilla”, Sini Sabotage kertoo.

Laukussa voi käyttää periaatteessa mitä vaan kovasta muovista valmistettua esinettä, jossa on syvennys. Tässä ohjeessa on käytetty supersankarinaamaria, mutta esimerkiksi koottavat lelut, vesipyssyn osat tai hiekkamuotit käyvät hyvin.

”Empiirisen tutkimuksen jälkeen tulin siihen tulokseen, että lasten muoviset naamarit istuvat parhaiten laukun päälle. Naamarin reunoissa on kuminauhan lenkille varatut reiät, jotka auttavat laukun valmistuksessa”, Sini vinkkaa.

Reikiä voi tarvittaessa porata, jos niitä ei ole muoviesineessä valmiiksi, mutta on varottava, ettei muovi halkea.

Lue myös: Virkattu vyölaukku juuttinarusta sopii joka asuun – toimii myös pikkulaukkuna!

Sini Sabotage ja tuunattu vyölaukku

Valmistukseen tarvitset:

Tee laukku Sini Sabotagen ohjeella:

  1. Irrota naamarista kaikki ylimääräiset osat. Hio naamarin pintaa hiekkapaperilla, jotta maali tarttuu siihen paremmin kiinni.
  2. Spraymaalaa naamari maalin ohjeiden mukaan. Jos naamarin alkuperäinen väri on kaukana spraymaalin väristä, kannattaa myös naamarin takaosa värjätä. Takaosa kannattaa maalata ensin, jottei etupuolelle tule sävyeroja tai painaumia.
  3. Maalaa samalla spraymaalilla naamariin myöhemmin liimattavat lisäosat, jos haluat niistä  samanvärisiä kuin laukusta.
  4. Tarkista maalatut osat noin puolen tunnin päästä ja lisää kerroksia, jos väri ei ole tarpeeksi peittävä. Kun pinta on valmis, anna sen kuivua noin tunti.
  5. Jos haluat pinnasta kiiltävämmän, spraymaalaa pintaan vielä yksi tai useampi kerros kirkasta lakkaa. Anna naamarin ja lisäosien kuivua kokonaan, mielellään vuorokausi.
  6. Asettele kuivunut naamari vyölaukun päälle ja merkitse laukkuun kohdat, joihin naamarin reiät osuvat. Tee merkintöjen kohdalle vierekkäin kaksi reikää esimerkiksi reikäpihdeillä.
  7. Pujota nippusiteet sekä laukun että naamarin rei’istä läpi niin, että naamari ja laukku pysyvät kiinni toisissaan.
  8. Kiinnitä kuivuneet lisäosat pikaliimalla tai nippusiteillä kiinni laukkuun haluamillesi kohdille. Anna kuivua vuorokauden yli, jos käytät liimaa, jotta lisäosat varmasti kuivuvat hyvin kiinni.
Supersankarinaamiolla ja strasseilla tuunattu vyölaukku 

Katso videolta, miten Sini Sabotage tuunaa vyölaukun

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kekseliästä! Sini Sabotage tuunasi vyölaukusta täysin uuden version supersankarinaamiolla – katso ohje ja kokeile

Sinun täytyy kommentoidaksesi.