Askartelu

Sydämenmuotoinen tupsukranssi on suloinen ilmestys – ota helppo ohje talteen

Herttainen sydämenmuotoinen tupsukranssi on ihana lahjaidea ystävälle tai rakkaalle – miksei sitä voisi tehdä itselleenkin. Katso ohje!

Sydämenmuotoinen tupsukranssi on helppo tehdä. Sinun tarvitsee vain taivuttaa metallinen henkari sydämeksi ja tehdä kasa tupsuja. Jonkin verran aikaa tupsujen tekeminen tosin vie, mutta sekin onnistuu esimerkiksi äänikirjaa kuunnellessa.

Lue myös: Tupsuista tehty valokirjain on pakko saada – niin söpö se on! Katso ohje ja askartele sisustuskirjain valoilla

Tupsukranssin voi tehdä kokonaan samankokoisista tupsuista, kuten tässä ohjeessa, tai tupsuja voi tehdä erikokoisia.

Lankana voit käyttää yhtä tai useampaa yksiväristä lankaa tai tehdä langoista itse monivärisiä tupsuja. Monivärisiä tupsuja saat myös käyttämällä kirjavaa lankaa. Tällöin kannattaa valita lanka, jossa väri vaihtuu tiheästi, jotta eri värit mahtuvat samaan tupsuun, etenkin jos teet pieniä tupsuja.

Tupsujen tekoon voi käyttää tupsujentekolaitetta, jollaisia löytyy esimerkiksi lankoja myyvistä kaupoista ja hyvin varustelluista tavarataloista. Toki tupsut voi tehdä myös itse pahvista leikattujen ympyröiden avulla.

Lue myös: Tupsun ohje: Katso videolta nopea ja helppo tapa tehdä tupsu

Tässä ohjeessa on käytetty tavallisen kokoista metallihenkaria ja tupsut ovat kooltaan noin 3,5 cm. Tupsut on tehty kirjavasta villa-polyamidilangasta. Tupsuja tuli tähän kranssiin 54 kappaletta, ja lankaa kului yksi 100 gramman eli 200 metrin lankakerä.

Tarvikkeet sydämenmuotoisen tupsukranssin tekoon:

Sydämenmuotoinen tupsukranssi: Ohje

  1. Väännä metallinen henkari sydämen muotoiseksi. Taivuta henkarin koukku kiinni toiseen sydämen sakaraan. Sydämenmuotoiseksi väännetty metallihenkari
  2. Valmista tupsut joko tupsuntekolaitteella tai kartongista leikatun pyöreän mallin avulla. Pyöritä lankaa laitteen tai kartonkiympyrän ympäri, leikkaa langat auki ympyrän reunoista, ja sido tupsu kiinni ympyröiden välistä irrallisella langalla.
  3. Jätä tupsun sitomiseen käytetyn langan päät noin 5 cm pituisiksi, jotta tupsut on helppo kiinnittää kranssiin. Leikkaa tupsua siistimmäksi tarvittaessa.
  4. Solmi tupsut hyvin kiinni sydänkehikkoon, ja leikkaa ylimääräiset langan päät pois. Voit halutessasi liimata tupsuja yhteen kuumaliimalla, jotta tupsut pysyvät varmasti paikoillaan, mutta se ei ole pakollista.
  5. Sido valmiiseen kranssiin ripustusnauha halutessasi, ja ripusta tupsukranssi mieleiseesi paikkaan tai anna lahjaksi.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sydämenmuotoinen tupsukranssi on suloinen ilmestys – ota helppo ohje talteen

Raputyttö

Aivana ihana, noitahan voi tehdä vaikka minkä kokoisina. Kiitos vinkistä.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.