Askartelu

Tee itse joulukoristeita – katso 5 koristeideaa kävyistä ja inspiroidu!

Kävyistä saa aikaan kauniita, luonnollisia ja edullisia koristeita.  Kävyistä syntyy myös tämän joulun hitti – käpyhyasintti. Kokosimme tähän Kotilieden suosituimmat käpykoristeet. Katso ohjeet ja inspiroidu!

Kun joulu vielä odottaa tuloaan, joulun tunnelmaa saa kotiin ihanista käpyasetelmista ja koristeista. Itse tehden kodin voi virittää jouluun edullisesti, kävyistä tehdyillä kransseilla, asetelmilla ja muilla koristeilla. Joulun hittikoristeiden ainekset löytyvät mukavasti lenkkipolulta, kun teet joulukoristeet kävyistä!

Tee joulukoristeet kävyistä

Käpy muuttaa muotoaan ilmankosteuden mukaan. Kuivassa paikassa käpysuomut aukeavat ja kosteammassa ne menevät kiinni. Kävyistä kannattaa askarrella vasta kun ne ovat kuivia. Kuivaan ja lämpöiseen paikkaan sijoitetut kävyt aukaisevat suomunsa jo muutamassa päivässä, mutta voit nopeuttaa niiden kuivumista uunissa.

Lue myös: Näin saat kävyt aukaistua uunissa – tämä kikka askartelijan kannattaa ottaa haltuun!

Käpykranssi toivottaa tervetulleeksi

käpykranssi, joulukoristeet kävyistä

On paljon hauskempaa tehdä käpykranssi itse kuin ostaa se valmiina kaupasta. Käpykranssin sitomiseen tarvitset vain:

Koivunoksista ja rautalangasta tehdään ensin kranssille tukeva pohja. Sen jälkeen kävyt kiinnitetään kiertäen rautalankaan kävyn tyven suomujen sekaan ja kranssipohjan ympärille. Jokainen käpy kiinnitetään erikseen. Rautalangasta syntyy kätevästi ripustuslenkki.

Ohje: Askartele kaunis käpykranssi

Käpyhyasintti on joulun hittikoriste

Diy-käpyhyasintti on joulun hitti – tee joulukoristeet kävyistä

Joulun trendikkäin kukka on käpyhyasintti. Hopealta hohtava koriste tuo joulun tunnelmaa ilman hyasintin voimakasta tuoksua ja sopii näin tuoksuyliherkkyydestä kärsivien joulukukaksi.

Männynkävyistä askarreltu käpyhyasintti muistuttaa hämmästyttävän paljon oikeaa hyasinttia. Yhdennäköisyyden salaisuus piilee spraymaalatuissa männynkävyissä ja niiden taidokkaassa asettelussa.

Katso käpyhyasintin ohje vaihe vaiheelta: Näin askartelet joulun trendikkäimmän kukan männynkävyistä.

Männynkäpyjä pöytään

Lautasliinarengas männynkäpykoristeella

Männynkävyt ja havupuiden oksat ovat sellaisenaan kauniita joulunajan pöytäkoristeita, mutta pienellä väsäämisellä niillä saa viritettyä kattauksen juhlatunnelmaan.

Joulu- ja pikkujoulupöytään katetaan kauniit kankaiset lautasliinat, jotka pujotetaan itse tehtyihin lautasliinarenkaisiin. Lautasliinarenkaan kaunein koriste syntyy männynkävystä. Kävyn voi käyttää sellaisenaan tai sen voi maalata spraymaalilla, esimerkiksi hopealla tai kullalla kattauksesta riippuen.

Lautaliinarenkaanpohjan voi tehdä askartelukaupan valmiista renkaista, pellava-tai metallilangasta, havun- tai puunoksista. Kävyn voi kiinnittää rengaspohjaan liimalla tai sitoen. Vähän paksumman serviettirenkaan pohjan saa aikaan leikkaamalla aaltopahvista tai huovasta suikaleen ja liimaamalla sen renkaaksi. Renkaaseen voi liimata männynkävyn lisäksi havunoksan.

Lautasliinarengasta varten tarvitset:

Joulukoristeet kävyistä kuusen oksalle

joulukoristeet kävyistä joulukuusen oksalle

Käpykoriste kuuluu joulukuuseen.  Pelkästään valoilla ja kävyillä koristeltu kuusi on tyylikäs. Kuusenkävyistä ja pellavanarusta saat tehtyä helposti ihanan luonnonläheisiä koristeita. Käpyjen yläosaan kieputetaan pellavalankaa ja langasta tehdään rispustusrengas.  Käpykoristeet somistavat myös ikkunan ja viimeistelevät joulupaketit.

Käpykoristetta varten tarvitset vain:

Katso ohje: Näin teet käpykoristeen kuusenkävyistä ja pellavanarusta

Joulukuusi männynkävyistä

Männynkävyistä tehty kuusi

Kun leikkaat oksasaksilla ison sembramännyn kävyn siivuiksi poikkisuunnassa, saat kauniita ja koristeellisia käpykukkia, joista kootaan hauska männynkäpykuusi.  Käpykuusen voi tehdä myös pienistä  männynkävyistä.

Käpykuusen tekoa varten tarvitset:

  • Sembramännyn tai männyn käpyjä
  • pienisilmäistä kanaverkkoa
  • tummaa rautalankaa (puolalankaa), metallispiraalilankaa
  • oksasakset, sivuleikkurit.

Katso ohje: Tee itse käpykuusi

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tee itse joulukoristeita – katso 5 koristeideaa kävyistä ja inspiroidu!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.