Narsissi sinisien kukkien loisteessa
Askartelu

Tee itse pääsiäisasetelmia

Pienet keväiset kukka-asetelmat ovat juhlapöydän katseenvangitsijoita ja virittävät mielen juhlatunnelmaan. Kukka-asetelmien tekeminen on helpompaa kuin arvaatkaan!

Pääsiäispöydän paikkakortit

Kukko ruokailijan lautasen vieressä kertoo kenelle paikka on katettu.

Tarvikkeet:

Ruukku Tete-narsisseja ja ruokailijoiden määrä Galaxynlehtiä, kartonkia, eläin- ja aakkosaiheiset akryylileimasinsarjat (Sinelli).

Tee näin:

Leikkaa kartongista sopivat kortit, leimaa kukot ja nimet. Irrottele narsissiruukusta sipulit ja huuhtele ne. Leikkaa terävällä veitsellä sipuli halki ja sen sivuun pieni viilto korttia varten. Sipulissa on tärkkelystä ja se tarttuu kiinni Galaxyn-lehteen ilman liimaa.

Paperinarupesät paikkamerkeille

Paikkamerkit pääsiäispöytään voi tehdä myös leimaamalla kuviot kananmunankuoriin ja asettelemalla munat nimilappujen kera pieniin pesiin.

Tarvikkeet:

Kananmunia, kartonkia, pieniä koreja tai paperinarua ja ristiaiheiset leimasimet (Sinooperi).

Tee näin:

Puhalla munat tyhjiksi ja pese kuoret huolellisesti. Tee kuvio pyörittämällä leimasinta varovasti munan pinnalla. Käytä valmiita pieniä koreja tai virkkaa pesät paperinarusta: virkkaa koukulla noin numero 8 kaksinkertaisesta paksusta paperinarusta 10 ketjusilmukan lenkki. Tee seuraavat 2 kerrosta kiinteitä silmukoita ja lisää tarpeen mukaan väliin ketjusilmukoita. Päättele piilosilmukalla ja ompele pohja soikioksi työn aloitus- tai lopetuspätkillä. Asettele munat nimilappujen kera koreihin.

Kukka-asetelma maljakossa

Leveäsuiseen maljakkoon tehty matala asetelma kestää kauniina siinä missä kimppukin. Valitse taipuvavartisia kukkia kuten tulppaaneja ja kalloja.

Tarvikkeet:

Leveäsuinen maljakko, koivunoksia, pieniä kalloja, helmihyasintteja ja ranunculusleinikkejä

Tee näin:

Laske maljakon pohjalle hieman vettä. Aloita asettelu taipuisilla koivun oksilla. Leikkaa kalloihin ja hyasintteihin viisto imupinta ja noin 10 sentin varret. Leikkaa lopuksi Ranunculus-leinikit aivan kukan tyvestä ja asettele ne pohjalle.

Pajunkissat kivikossa

Pienet kivet toimivat hienosti asettelualustana.

Tarvikkeet:

Maljakko, kiviä, pajunoksia, preeriaruusuja, karhunheiniä, lumipalloheisejä ja yksi vahvan värinen kukka.

Tee näin:

Kaada kiviä, esimerkiksi laatikollinen Kekkilän ruukkukatekiviä, maljakon pohjalle. Lisää vettä ainakin kivien tasalle. Kokonaan suorareunainen maljakko käy myös hyvin. Leikkaa kasveihin viisto imupinta, jätä varret korkeintaan 30-senttisiksi, jotta ne pysyvät asennossa. Paina oksat, kukat ja ruohot yksi kerrallaan kiviin. Kovavartiset kasvit sopivat asetelmaan parhaiten.

Rönsyilevä kukkavirta

Pöydän päästä päähän voi rakentaa herkän kukkivan puron.

Tarvikkeet:

Erilaisia pieniä astioita, ranunculus-leinikkejä, eukalyptuksen oksia, syreeninoksia, hernevillakkoa, palloheisejä, preeriaruusuja, helmililjoja, narsissi ja afrikantähdikki

Tee näin:

Kerää erilaisia, mutta toisiinsa sopivia laseja, kuppeja, lautasia ja pikkumaljakoita. Leikkaa kukkien varret veitsellä viistosti astian korkeuden mukaan. Voimakkaimman väriset kukat on aseteltu vain toiseen päähän pöytää ja niitä on vähemmän. Kun kattaukseen valitaan valkoisia ja värittömiä astioita, kukat pääsevät hyvin esiin.

Kolme vinkkiä kukka-asetelmien tekijälle

1. Taipuisista koivunoksista kierretty sykerö, hiekka tai pienet kivet maljakossa ovat käteviä asettelupohjia. Ne ovat myös oasis-sientä kauniimpia.

2. Kun narsissi on muiden kukkien kanssa samassa vedessä, vaihda vesi päivittäin. Muutoin kaikki kukat lakastuvat nopeasti.

3. Älä heitä ensimmäisten kukkien lakastuessa kaikkia pois, voit vielä nauttia kestävämmistä lajikkeista.

 

Ilahduta ystävääsi tai sukulaistasi Kotilieden e-kortilla!

Lue lisää:

Askarteluvinkkejä ja koristeluideoita pääsiäiseksi Askartele pajuhimmeli Rairuoho itämään pääsiäiseksi Sipulikukat voi istuttaa vanhoihin astioihin Tee pääsiäiseksi hauskoja kananmunankuori-istutuksia Tee juhlavat pääsiäiskoristeet kierrätysmateriaalista

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tee itse pääsiäisasetelmia

Sinun täytyy kommentoidaksesi.