Askartelu

Makrameekorvakorut saavat solmuilla sulan muodon - kokeile helppoa ohjetta

Makrameekorvakorut syntyvät jämälangoista nopeasti. Korut tehdään puuvillalangasta makrameesolmuin. Ne voi lähettää lahjana kirjekuoressa.

Makrameekorvakorut: korkeus ilman koukkua 3,5 cm

Tee sulan muotoiset makrameekorvakorut näin: Leikkaa puuvillalangasta n. 10 cm:n pätkiä. Voit leikata lyhyempiäkin, jos sorminäppäryytesi riittää.

Lue myös: Diy-korvakorut x 2: Isot ja roikkuvat korvakorut ovat näyttävä asuste – katso ohje!

Leikkaa langasta 1 kpl n. 15 cm pitkä pätkä sulan keskiruodiksi. Pujota se korvakorukoukun reiän läpi. Aseta koukku lankoineen pöydälle. Jaa lanka tasan reiän molemmille puolille ja taita puolet vastakkain sulan ruodiksi. Taita muutkin sulkalangat kahtia ja aseta 1 lanka ruotilangan alle vaakasuunnassa ja toinen päälle, niin että lankojen taitekohdat ovat keskellä vastakkain.

Pujota molempien sulkalankojen päät toistensa taiteesta läpi, niin että ruotilanka jää niiden väliin. Vedä lankojen päistä solmukohta napakaksi. Pujota seuraavat langat, mutta aseta nyt päälle ja alle tulevat langat eripuolille kuin edelliset. Jatka kunnes sulkakorviksessa on sopivasti pituutta.

Muotoile makrameekorvakorujen sulkien muoto saksilla. Lukitse viimeiset langat ruotilankaan tipalla liimaa. Tee toinen sulkakorvis samoin.

Lue myös: Virkkaa korvakorut

Malli: Anette Nässling

Kaksivärinen makrameekorvis syntyy puuvillalangasta.
Makrameekorvakorut syntyvät puuvillalangasta nopeasti. Sulan muoto tehdään valmiiseen korvikseen leikkaamalla. Kokeile erilaisia lankoja, kahta sävyä, kimalletta.

Juttu on julkaistu Kotiliesi Käsityö 8/19.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Makrameekorvakorut saavat solmuilla sulan muodon - kokeile helppoa ohjetta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.