Tupsun ohjeella syntyy helposti tupsu
Askartelu

Tupsun ohje: Katso videolta nopea ja helppo tapa tehdä tupsu

Miksi ostaa tupsu, kun sen voi tehdä helposti itse! Tupsun teko sormin on nopeaa. Lue ohjeet, ja katso helppo tapa tehdä tupsu videolta.

Helppo tupsu on hauska koriste pipon päällä, pannassa, matossa tai tuolinpäällisenä. Nopea tupsun ohje kannattaakin ottaa talteen tulevia käsityö- ja askarteluinspiraatioita varten.

Tupsun koko on helposti muunneltavissa.

Ympyrät voi piirtää joko harpin tai sopivan kokoisten esineiden avulla, missä on pyöreä pinta. Isomman ympyrän malliksi käy esimerkiksi lasi tai muki ja pienemmän ympyrän mallina voi käyttää esimerkiksi juomapullon suuaukko tai korkkia.

Lue myös: Kahden tupsun pipo on talven hittipipo – näin tuunaat vanhan piposi kaksitupsupipoksi

Voit myös tulostaa Kotilieden tupsun mallin, jossa isompi ympyrä on kuusi senttimetriä ja pienempi ympyrä kaksi ja puoli senttimetriä. Käytä kuvioita malleina ja piirrä niiden avulla kartonkiin ympyrät tai leikkaa ympyrät paperista ja liimaa ne kartonkiin ennen leikkaamista.

Lue myös: Video: Tupsun kiinnittäminen pipoon – uudelleen kiinnitettävän tupsun saa helposti irti!

Helppo tupsu valmistuu seuraavilla tarvikkeilla:

Tupsun tekemiseen tarvitset muun muassa lankaa, sakset ja pahvia tai kartonkia.
Tupsun tekemiseen tarvitset muun muassa lankaa, sakset ja pahvia tai kartonkia.

Lue myös: Näin teet itse veikeän kettumaton lastenhuoneeseen – katso helpot ohjeet

Helppo tupsun teko-ohje:

  1. Piirrä pahviin tai kartonkiin ensin isompi ympyrä. Piirrä keskelle isoa ympyrää pienempi ympyrä.
  2. Leikkaa ympyrä irti. Leikkaa saksilla aukileikkaus kohti ympyrän keskiosaa ja leikkaa pienempi ympyrä pois. Piirrä leikkaamasi mallin avulla kartonkiin toinen samanlainen ympyrä. Leikkaa toinenkin ympyrä irti ja leikkaa sen sisältä samalla tavalla pienempi ympyrä pois.
  3. Aseta ympyräkehikot vastakkain niin, että aukileikkaukset ovat päällekkäin. Kieputa lankaa kehikkojen ympäri. Aloita aukileikkauksen toiselta puolelta ja kieputa koko ympyrä toiselle puolelle. Palaa toiseen suuntaa. Älä kieputa lankaa aukileikkauksen yli.
  4. Kieputa lankaa niin kauan, kunnes ympyrän sisällä oleva reikä on täynnä. Katkaise lanka.
  5. Leikkaa langat poikki pahvikehikoiden välistä.
  6. Ota kerästä pätkä lankaa ja kiepauta se pahvikehikoiden välistä tupsun ympäri. Kiristä ja tee tiukka umpisolmu. Kieritä lankaa vielä muutama kierros kehikoiden välistä ja tee varmistussolmu. Jätä langan päät paikoilleen, jos haluat kiinnittää tupsun esimerkiksi pipoon.
  7. Lopuksi saksi tupsu tarvittaessa pyöreämmäksi.
Valmiit tupsut

Lue myös: Askartele talvinen tupsupanta helposti ja nopeasti – katso ohje!

Ohjeella on helppo tehdä erilaisia tupsuja

Jos haluat yksivärisen tupsun, käytä vain yhtä lankaa. Jos haluat kaksi- tai kolmivärisen tupsun, käytä kahta tai kolmea lankaa.

Eri kerästä tulevia lankoja voi kieputtaa pahvikehikkoon yhtä aikaa, jolloin tupsu valmistuu nopeasti. Samalla värit sijoittuvat tupsussa tasaisesti. Jos haluat muodostaa tupsuun väreillä raitamaisia kuvioita, kieputa ensin kierros yhtä väriä ja sen jälkeen kierros toista väriä.

Kokeile myös, millainen tulee tupsusta, jonka tekoon on käytetty samanvärisiä, mutta materiaaliltaan tai rakenteeltaan erilaisia lankoja.

Lue myös: Tee tupsuista pehmeä ja mukava tuolinpäällinen

Katso videolta helppo tapa tehdä tupsu

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tupsun ohje: Katso videolta nopea ja helppo tapa tehdä tupsu

Irmeli23

Kyllä kävi näpsäkästi. Hyvä idea. Videolta oppiminen on nopeampaa. Kiitos!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.