Askartelu

Vappuaskartelu on hauskaa ajanvietettä – poimi helpot ohjeet juhliin, kotiin ja asusteisiin!

Vappuna juhlitaan montaa eri asiaa. Suomessa vappua vietetään niin työväen, ylioppilaiden kuin kevään karnevaalijuhlana. Iloinen juhlapäivä on hyvä syy tarttua pieniin askarteluprojekteihin. Ota ideat talteen!

Vappuaskartelu auttaa virittäytymään kevään juhlan tunnelmaan. Vappuhyrrä ja -huiska ovat vapun askarteluprojektien klassikoita. Niiden lisäksi kokosimme tähän koosteeseen vapun värikkääseen ja runsaaseen teemaan sopivia askarteluideoita kotiin ja asusteiksi. Ota ohjeet talteen ja ryhdy hommiin!

Lue myös: Haalarimerkkien ompelu on helppoa – katso videolta, kuinka onnistut

1. Askarteluja torille ja juhliin

Helpon ohjeen avulla vappuhyrrä syntyy nopeasti. Voit siis tehdä niitä kerralla useamman, ja ilahduttaa niillä ystäviä ja sukulaisia. Voit valmistaa vappuhyrrän makusi mukaan: yksivärisenä, monivärisenä, kuviollisena tai ilman kuviota.

Myös vappuhuiska on helppo tehdä. Värikäs vappuhuiska tuo iloista tunnelmaa vapun juhlintaan ja on erityisesti perheen pienimpien suosikki. Askartele pirteä huiskuteltava vappukoriste jo kotoasi löytyvistä tarvikkeista. Et tarvitse kuin muovipusseja, teippiä ja sakset sekä kepin.

Paljettikoristeiset tulppaanit ovat hauska ja hienovarainen tapa tuoda vapun loistetta juhlaan. Jos perinteiset huiskat ja hyrrät eivät innosta, voit ottaa paljettitulppaanin mukaasi vaikka torikokoontumiseenkin. Koristele koko kimppu tai vain yksi kukkanen tällä helpolla ohjeella.

2. Vappuaskartelu asusteiden muodossa

Perinteisesti vappuna lähdetään ihmisten ilmoille piknikille. Munkeilla herkuttelun ja simalla kippistelyn lomassa on ihana saada kehuja itse tehdyistä, näyttävistä asusteista.

Jos olet nopea virkkaaja, vapun näyttävin kaulakoru syntyy vikkelästi. Muodosta kolmen värin kukista ja ruusuista U:n muotoinen kaulakoru.

Helpompi versio virkatusta korusta on tupsuista tehty kaulakoru. Lankatupsut ommellaan helposti kiinni puolikuun muotoon leikattuun huopapalaan. Samalla metodilla voit tehdä myös hauskan hiuspannan.

Langasta kieputtelemalla ja hapsuttelemalla saa aikaan näyttävät, isot korvakorut. Langan värejä vaihtamalla saat juuri mieleisesi korvakorut, jotka sopivat moneen menoon vapun jälkeenkin.

3. Vappuaskartelu kattaukseen ja kotiin

Kotiin saa tuotua vappuista tunnelmaa helposti värikkäillä yksityiskohdilla. Pajakikattokruunu on himmelin iloluontoinen serkku, joka sopii hyvin jokaiseen vuodenaikaan. Kokoa se oljista ja silkkipaperista. Koriste tuo iloa pitkään.

Toinen ripustettava kevätkoriste on roikkuva kukka-asetelma. Nappaa ohjeet kolmeen erilaiseen kukka-asetelmaan. Ripusta kattoon pöydän yläpuolelle, seinälle tai ikkunan eteen.

Virkatut rengaskoristeet ovat oiva tapa koristella kesän juhlat. Halutessasi voit kiinnittää renkaaseen helmiä tai sulkia.

Moni kattaa vapun kunniaksi ihanan brunssin, lounaan tai päivällisen läheisille. Kiinnostavalla tavalla taitellut lautasliinat tuovat nopeasti piristystä juhlapöytää. Opettele helpot tavat video-ohjeidemme avulla. Myös hamahelmistä tehdyt lasinaluset tuovat pirteää ilmettä kattaukseen.

Löytyykö kaapeistasi serviettejä? Taittele niistä serviettiruusuja. Voit valmistaa ruusut mistä tahansa servieteistä tai jopa nenäliinoista. Serviettejä valikoimalla on helppoa saada juuri omaan makuun sopiva asetelma. Voit asetelle ruusut myös roikkumaan.

+ Parhaat reseptit vappuun

Kotilieden ohjeilla kokkaat ihanat herkut vapun jokaiseen hetkeen. Nappaa talteen myös mainiot munkkireseptit.

Lue myös Anna.fi: Mitä överimpi, sitä parempi! Kokosimme vapun piknikille tai brunssille ihanimmat ja herkullisimmat reseptit ja ideat

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vappuaskartelu on hauskaa ajanvietettä – poimi helpot ohjeet juhliin, kotiin ja asusteisiin!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.