Askartelu

Kranssi luonnonmateriaaleista valloittaa – katso helpot ohjeet vaihe vaiheelta

Kranssi sidotaan nyt rennon vallattomasti luonnonmateriaaleista ja kukkakaupan antimista. Näin askartelet trendikkään puolikranssin eukalyptuksen oksista, heinistä ja marjaoksista.

Ovikranssi tai ikkunassa roikkuva kranssi luo tunnelmaa ja toivottaa vieraat tervetulleiksi. Vaikka kranssi monien mielestä on osa joulukodin koristelua, erilaisista luonnonmateriaaleista sidottu kranssi ilahduttaa kaikkina vuodenaikoina.

Lue myös: Tee itse joulun hittiaskartelu käpyhyasintti

Trendikkäin kranssi on nyt puolikranssi, johon koristeet on sidottu vain pohjan ylä- tai alaosaan. Voit hankkia pohjan valmiina tai taivuttaa sen itse kiepille metallilangasta tai vaikka villiviinistä.

Eukalyptuksesta ja luonnonmateriaaleista sideottu puolikranssi ilahduttaa pitkään.

Yhdistä kranssiin luonnosta keräämiäsi heiniä, maitohorsman kuivuneita kukkavarsia ja erilaisia eukalyptuksenoksia, jotka antavat kranssille myös hennon raikkaan tuoksun. Väriä kranssiin tuovat kiulukka- tai marjaoksat. Kranssin sitomisessa vain mielikuvitus on rajana!

Kranssi kuivuu sisätiloissa, mutta säilyttää värinsä ja ilahduttaa vielä kuivuttuaankin.

Kranssin tekemiseen tarvitset:

Tee kranssi näin:

  1. Leikkaa metallilanka ja taivuta kolminkertaisena kiepille. Sido loppupäät kierteille renkaan ympärille. Voit halutessasi tehdä langasta myös ripustussilmukan. Paina kärkipihdeillä terävä metallilangan pää tiiviisti kierteiden suuntaan, jotta terävä reuna ei raavi kranssia sitoessa.
  2. Leikkaa oksista pienempiä pätkiä, lyhennä heinien varsia. Pidemmillä pätkillä syntyy rennompi tunnelma, lyhyet oksat luovat sidottaessa kranssille tiiviin ja napakan ilmeen. Jätä kuitenkin muutama rento heinä ja eukalyptusoksa pidemmäksi. Niillä saa luotua puolikranssin aloitukseen ja lopetukseen rentoa ilmettä.
  3. Aseta ensimmäiseksi pitkä, kaarevaoksainen eukalyptus ja sido se kiinni kranssipohjaan kieputtamalla myrttilankaa varren ja renkaan ympäri pari kierrosta. Lisää tämän viereen muutama oksa pienenä nippuna ja sido kiinni vastaavasti. Jatka nippujen lisäämistä vaihdellen kasvijärjestystä oman mielen mukaan.
  4. Jos haluat, että oksat kaareutuvat sidonnan toisessa päässä vastakkaiseen  suuntaan, lisää tällöin pitkävartista oksaa alle kulkemaan eri suuntaan ja sen päälle muutama lyhyempi nippu heinistä ja oksista. Päättele loppulanganpää kranssin lomaan ja ripusta roikkumaan hamppunarulla ikkunan äärelle tai oveen.
  5. Vinkki: Järviruoko pysyy kasassa, kun suihkautat röyhyn hiuslakalla.

Katso videolta, miten kranssi tehdään helposti:

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kranssi luonnonmateriaaleista valloittaa – katso helpot ohjeet vaihe vaiheelta

Anneli50

Ensin lukee, että tee risuista ja sitten materiaali onkin kukkakaupasta! Petyin!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.