Erika Åberg: Neulehuiveja ja muuta pientä lämmintä

Käsityökirjassa on parikymmentä ohjetta lähinnä aikuisille.. Ohjeisiin tarttuminen edellyttää neulomisen perustaitoja, vaikka ohjeet ovatkin selkeät.

NeulehuivejaMinut on helppo lumota kauniilla langoilla. Ja miten ihania lankoja Erika Åbergin kirjan neuleissa onkaan! Laadukkaita luonnonmateriaaleja – lampaan- ja alpakan villaa ja pellavaa – kauniisti kehrättyina ja värjättyinä.

Laadukkaista langoista tehdyt huivit, kaulurit, saalit, rannekkeet, lapaset ja myssyt ovat luottoasusteita vuodesta toiseen. Niitä on hyväkin olla useampia, jolloin voi värin ja paksuuden mukaan pukeutua tilanteeseen sopivasti. Ja niitä on mukava neuloa lahjoiksi.

Kirjassa on parikymmentä ohjetta lähinnä aikuisille, lapsille on vain hauska korvallinen Nallukkamyssy. Ohjeisiin tarttuminen edellyttää neulomisen perustaitoja, vaikka ohjeet ovatkin selkeät. Kirjan kuvat ovat tunnelmallisia, ne vievät kivalle matkalle kirjoittajan kotisaarelle Gotlantiin. Muutamat neuleet olisi kannattanut tunnelmakuvan lisäksi kuvata vähän tarkemmin, jotta heti saisi kokonaiskuvan asusteesta.

Kirjan lopussa neuvotaan miten tehdään tupsuja. Ja samalla annetaan mainio vinkki: tee jämälangoista sekalaisia kirjavia tupsuja, yhdistele värejä ennakkoluulottomasti. Voit vähän kuin vahingossa keksiä uusia silmää miellyttäviä väriyhdistelmiä.

Erika Åberg: Neulehuiveja ja muuta pientä lämmintä, Mäkelä 2016

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Erika Åberg: Neulehuiveja ja muuta pientä lämmintä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X