Fiesta-pöytäliina

Fiesta-pöytäliinaNäyttävä ja raikas intianpuuvilla-pöytäliina muuttaa koko tilan iloa säteileväksi. Koko riippuu omasta pöydästäsi. Pihapöydän liina on ommeltu painavasta intianpuuvillasta ja päihin on piilotettu lyijynauhapainot, jotta liina pysyisi paikoillaan tuulisellakin pihalla.

Malli ja toteutus: Hanna Tamminen
Koko: Mittaa pihapöytäsi. Lisää pituuteen saman verran kuin kankaan leveyttä on pöydän leveyttä enemmän. Näin saat joka puolelle pöytää yhtä leveän reunuksen ja liinan kulmat laskeutuvat kauniisti. Tämä liina on 220 x 140 cm.
Tarvikkeet: Liinan pituuden verran tukevaa intianpuuvillaa ja sama määrä pellavaa, 1,6 m tarranauhaa, 1,6 m vinokaitaletta, 3,2 m lyijynauhaa, ompelulankoja. Kutista kankaat kastamalla ja kuivaamalla ne ennen ompelua.

Leikkaaminen: Intianpuuvilla käytetään sellaisenaan. Pellavasta leikataan 16 cm leveitä kaitaleita, 2 kpl liinan pituuden mittaisia ja 2 kpl liinan leveyden mittaisia. Leikkaa päistä 45 asteen kulmat pois. (Jos reunakankaasi on printtikuviollista, pidä huoli, että leikkaat päitä ja sivuja varten peilikuvat!)

Ompelu: Jaa tarranauha, vinokaitale ja lyijynauha kahteen osaan. Ompele vinokaitaleesta tarranauhan karkempaan osaan (sileälle puolelle) kuja ja pujota kaksinkertainen lyijynauha sinne sisälle. (Tarranauhakiinnitys mahdollistaa painojen irrottamisen pesun ajaksi tai kun liinaa käytetään sisällä.) Ompele päät kiinni. Ompele tarranauhan pehmeämpi puoli liinan päähän nurjalle puolelle keskelle (tällöin nauha ei pesussa raavi koneessa pyöriviä kankaita) viiden sentin päähän reunasta. Toinen pääty samoin.

Ompele pellavakaitaleet kulmista toisiinsa yhdeksi isoksi kehäksi. Avaa saumat silittämällä. Neulota kehä intianpuuvillan alapuolelle kehän oikea puoli nurjaa (=alapuolta) vasten. Ompele kiinni sentin päästä reunasta. Käännä kehäliina oikealle puolelle, silitä reunat. Taita kehän sisäreunasta sentin saumavara ja harsi ympäri.

Uusimmissa ompelukonemalleissa löytyy pykäpistoa jäljittelevä tikki. Voit ommella reunan sillä, kuten tässä, voit käyttää jotain muuta koristetikkausta tai ommella pykäpistoilla käsin. Valitse ompelulangan väri pohja- ja reunakankaasta erottuvaksi. Silitä liina.

Ohjetiedustelut: Hanna Tamminen (09) 1566 398

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Fiesta-pöytäliina

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X