koukkuaminen tunisialainenh virkkaus

Kaksipäisellä koukulla koukkuaminen eli tunisialainen virkkaus

Suljetun pinnan koukkuaminen tehdään kaksipäisellä- eli ns. tunisialaisella koukulla, koska samalla kerroksella koukutaan silmukoita koukun molemmista päistä. Jokainen koukkuamiskerros sisältää poiminta- ja paluuvaiheen. Poimintavaiheessa kerätään silmukoita koukun varrelle ja paluuvaiheessa ne päätellään.

Akuva_1netti

Koukkuamisessa käytetään yleensä kahta hieman eri vahvuista lankaa, poimintavaiheen lanka on paksumpaa kuin paluuvaiheen lanka.

Virkkaa aloitusketju paksummalla langalla ja sulje se renkaaksi ps:lla.

Ensimmäinen kerros eli aloituskerros: Poimi  silmukoita koukulle: *vie koukku kjs:n läpi ja vedä lanka koukulle*, toista *-* noin 10 kertaa ja käänny.

koukkuaminen tunisialainenh virkkaus

Koukkua paluuvaihe näin: siirrä s:t koukun toiseen päähän, vedä ohuempi lanka ensimmäisen silmukan  läpi, *ota lanka koukulle ja vedä se kahden koukulla olevan silmukan läpi (= 1 ohut ja 1 paksu)*, toista *-*, kunnes koukulla on enää 2 s ja käänny*.

koukkuaminen tunisialainenh virkkaus

Toista kerroksen alusta kunnes kaikki s:t on koukuttu.

koukkuaminen tunisialainenh virkkaus

Toinen kerros: *vie koukku etukautta edellisen krs:n pystysuoran s:n läpi ja vedä lanka koukulle*, toista *-* n. 10 kertaa, palaa sitten kerroksen alkuun ja koukkua paluuvaihe kuten 1. krs:lla. Seuraavat kerrokset tehdään samoin kuin tämä.

 

Ohje ja kuvat: Marja Rautiainen / Lankava

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kaksipäisellä koukulla koukkuaminen eli tunisialainen virkkaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X