Kirjo kukkatyyny

Ompele kesäkotiin kaunis Kukkatarha-tyyny pellavakankaasta. Tyyny koristellaan kirjomalla kankaaseen kukkia joko käsin tai koneella.

Malli ja toteutus: Hanna Tamminen
Tarvikkeet: Kuviollisia ja yksivärisiä pellava- tai puolipellavakankaita. Läpikuultavaa paperia. Erilaisia kuvioiden väreihin sopivia , kone- tai käsinkirjontalankoja mielesi mukaan. Silitettävää tukikangasta, mahdollisesti kaksipuoleista liimaharsoa, jossa on paperi toisella puolella. Vetoketju tai 3 nappia per tyyny.

Tee näin: Piirrä kuultavan paperin läpi kankaasta mieleisesi kohta: kukka, lehti tai isompi ryhmä, jonka haluat jatkuvan kuviokohdasta yksivärisen kankaan päälle. Mittaa tyynysi ja lisää ylä- ja alareunaan 1,5 cm:n saumanvarat sekä taakse 12 cm varaa vetoketjun piilosaumaan tai napinläpi- ja nappilistoihin. Mittaa kankaista edellisiin mittoihin sopivat palat niin, että kuviollisen osan kuvio osuu hyvälle kohdalle etupuolta. Muista saumanvarat myös palojen liittymäsaumaan. Ompele palat yhteen. Siirrä kuvio joko piirtämällä tai harvalla konetikkauksella paperin läpi kankaalle, poista paperi. Silitä kankaaseen kuvion alapuolelle tukikangas. Kirjo kuvio käsin tai koneella. Tai leikkaa kuvio reiluin reunoin kankaasta, silitä kaksipuoleista liimaharsoa taakse, leikkaa kuvio reunoja myöden irti, poista paperi ja silitä kuvio tyynyliinaan, tikkaa koneella läheltä reunaa. Ompele tyynyliina valmiiksi.

Materiaalitiedustelut: Kukalliset Peony- ja Grand Rose -pellavaviskoosit, pienilehtinen Lausanne-sisustuskangas ja yksiväriset pellavakankaat, Eurokangas puh. 09 2706 9120. Karkea luonnonpellava on kierrätyskangasta. Kaksipuoleista liimaharsoa, jossa on paperi toisella puolella, saa useista nettikaupoista, esimerkiksi www.hinnasto.net, www.royal-tuote.com tai www.ullaka.fi. Pellavaisia muliinilankoja löytää vielä käsityökaupoista, vaikka niiden valmistus on lopetettu, ja niitä voi tilata esimerkiksi osoitteesta www.kasityokori.fi.

Ohjetiedustelut: Hanna Tamminen, puh. 09 1566 398

Lisää käsityöohjeita:
Kioto-tyynyt
Merihenkiset tyynynpäälliset
Lissu- ja Repe-tyynynpäälliset
Kirjomalla koristellut servietit

Kuva: Kristiina Kurronen

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kirjo kukkatyyny

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X