Runsas kukkakirjailu saa neuleen loistamaan – katso helppo ohje!

Kauniit kukat ilahduttavat tekstiileissä olipa ulkona kuinka kylmä tahansa. Kirjo ihanaa kukkaloistoa läheisillesi tai itsellesi.

Kukoista upeassa neuleessa! Valitse musta neule, kirjo siihen rehevä kukkakirjailu ja saat lumoavan neuleen, jollaista ei muilla ole.

Helppoa kukkakirjailua voi toistaa niin suurelle alalle kuin haluaa. Vapaasti kirjotun kukkakedon ilme syntyy käyttämällä kolmea lankaa kerrallaan. Valitse itse alue johon kirjonta sopii, piiloon ei kannata kirjoa. Voit halutessasi ripotella kukkia myös neuleen hihoihin.

Lue myösNeulo kaunis pintaneulepusero pehmeästä alpakasta ja silkistä

Tarvikkeet kukkakirjailun tekoon

  • valmis villapusero
  • ohutta Pirkanmaan kotityön Pirkka-lankaa tai muuta ohutta villalankaa useita eri punaisen, oranssin, vihreän ja sinisen sävyjä sekä luonnonvalkoista ja harmaata.
  • kanavaneula

Koristele neule kauniilla ja helpolla kukkakirjoilulla

Aloita kukkien kirjonta näin

Sovita paitaa ja merkitse nuppineuloin alue, jolle kirjonta sopii. Riisu paita ja ompele muutamia harsintapistoja alueen merkiksi. Voit myös merkitä kohdat kevyesti vaalealla puukynällä. Merkinnät jää opuksi kukkien peittoon.

Ota yhtä pitkät pätkät kolmea eri punaista tai jonkin muun väristä lankaa.

Kukan kirjonta

Työnnä neula, jossa on kolme lankaa nurjalta ylös päällipuolelle kukan keskustan reunan kohdalta. Tee terälehteen 1–2,5 cm pisto (kukan koon mukaan) ja tuo neula ylös kolmen millin päästä.

Työnnä neula taas nurjalle aivan terälehden ensimmäisen piston viereen kukan keskustassa. Aloita seuraava terälehti muutaman millin päästä edellisestä ja tee 7-10 kpl terälehteä kukan koon mukaan. Vihreät lehdet tehdään kolmella tai neljällä pistolla, katso kuvasta mallia. Kukan keskusta nypyt on tehty kahdella lyhyellä lähes päällekkäisellä pistolla.

Etene tästä kukasta kohti kaulusta ja merkityn alueen reunoja. Vaihda lankojen yhdistelmiä niin, että viereiset kukat eivät ole aivan saman värisiä.

Voit yhdistellä värejä myös käyttämällä kahta samanväristä ja yhtä eriväristä lankaa. Tee kauluksen reunaan yksi puolikas kukka.

Kun haluttu alue on kirjottu, tee väleihin vihreitä lehtiä ja kukkien keskelle nyppyjä samalla tavalla aina kolmella langalla. Päättele nurjalla olevat langanpäät hyvin.

Jos haluat, voit ommella kukkien keskelle kauniita pieniä lasi- tai puuhelmiä ja paljetteja. Kukkien teossa ei kannata liikaa ajatella symmetrisyyttä: epätasaisuuden voi peittää lisäämällä lopuksi kukille vihreät lehdet.

Koristele neule kauniilla ja helpolla kukkakirjoilulla

Suunnittelu: Hanna Tamminen

Musta neule, Cos. Harmaa pellavamekko, Noolan.

Ohje on julkaistu Kotiliesi -lehdessä 22/17.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Runsas kukkakirjailu saa neuleen loistamaan – katso helppo ohje!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X