Valoryijy

Valoryijy valaisee pehmeästi – näin teet itse valoa hohtavan ryijyn

Valoryijy loistaa lempeän pehmeää valoa pimeisiin iltoihin. Katso valoryijyn teko-ohje.

Trendikäs ryijy sopii skandinaaviseen sisustukseen. Erityisen hyvin vaalea ja pieni ryijy sopii Pohjolan pimeisiin iltoihin, kun ryijyyn lisää valot. Valoryijy menee suorastaan valoteoksesta!

Soma ja pörröinen neliönmuotoinen valoryijyn pohja on virkattu ja paksujen Fantti-hapsujen sekaan on pujotettu valoja. Lopputulos on yksinkertaisen kaunis.

Lue myös: Neulo piparkakku-ukko ja piparkakkuakka

diy-valoryijy

Malli: Pirkanmaan Kotityö Oy, Minna Ahonen
Koko: 32 x 35 cm
Materiaalit: Pirkanmaan Kotityö Oy:n Fantti- lanka (5 m:n pikku vyyhti tai 1 kg:n vyyhti) valkoista (6002) 350 g, karvalanka, (tex 665×3 250 g:n vyyhti) valkoinen (7002) 250 g, 40 valon kirkas valosarja, vahvaa ompelulankaa, 2 kpl noin 32cm:n keppejä ripustukseen.
Virkkuukoukku: Nro 5

Lue myös: Paina itse joulukankaat

Valmista valoryijy näin:

Pohja:

1. krs: Aloita virkkaamalla karvalangalla 47 löyhää ketjusilmukkaa, niistä tulee työn toinen sivu.

2. krs: Kiinnitä ensimmäinen pylväs neljänteen ketjusilmukkaan. Virkkaa 44 pylvästä.

3. krs: Virkkaa 3 ketjusilmukkaa ja 44 pylvästä.

4.­-15. krs: Virkkaa kuten krs. 3. Työn tulisi nyt olla suorakaiteen muotoinen mitoiltaan n. 32 x 47 cm. Työn aloitus­ ja lopetusreunat tulevat ryijyn sivureunoiksi ja käänteet tulevat ylös ja alas.

Fantit:

Mittaa ja merkitse työn keskelle 32 x 32 cm:n alue. Reunoille jää 6 cm:n päärmevarat molempiin reunoihin. Leikkaa Fanttilangasta 10 cm:n pätkiä. Pujota pätkät jokaiseen virkattuun pylvääseen, merkatulle 32 x 32 cm:n alueelle. Jokaiseen pylvääseen tulee yksi Fantti-­pätkä. Fantti kiertää alapuolelta koko pylvään ja pätkistä muodostuu ryijyn nukitus.

Valot:

Sommittele lamput nurjalta puolelta painamalla sopiviin kohtiin ja huomioi aloituskohta, josta tahdot johdon kulkevan. Kiinnitä johtolenkit nurjalle puolelle virkattuun pohjaan muutamin pistoin ompelulangalla. Käännä ylä- ja alareunat nurjalle puolelle ja ompele ne käänteiksi. Halutessasi voit ommella taustakankaan työllesi saadaksesi siistimmän nurjan puolen. Pujota käänteisiin puukepit seinälle ripustusta varten.

Ohje ja materiaalitiedustelut: Pirkanmaan kotityö puh. 03 2251420, fax 03 2237223 taitopirkanmaa(at)taitopirkanmaa.fi

Lue myös: Koristele lautasliinat ja pannumyssy ristipistoilla

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Valoryijy valaisee pehmeästi – näin teet itse valoa hohtavan ryijyn

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X