Askartelu

Kuvioitu kangaskassi on kiva lahja kaverille

Kuvioitu kangaskassi on käytännöllinen lahja. Sen voi täyttää lahjan saajan suosikkiherkuilla. Personoidussa lahjassa ihastuttaa nimkirjain ja nimi.

Lahjan saajan nimikirjaimilla koristeltu ja herkuilla täytetty kuvioitu kangaskassi on kiva ja käytännöllinen tuliainen.

Lue myös: Ompele suosittu narureppu jujulla: Reppu muuttaa kokoaan vetoketjun avulla – katso ompeluohje!

Silkkipainotekniikka on hyvä tapa saada pikkutarkkojakin kuvioita lahjoihin. Kerran leikattua kaaviota voi käyttää uudestaan ja uudestaan.

Kuvioitu kangaskassi, tarvikkeet:

• Puuvilla- tai pellavakankaita, ompelulankoja • Silkkipainoseula ja -raakeli • Pehmeä painoalusta, esimerkiksi solumuovia (vaikkapa retkipatja) • Kaaviopaperia, elävänmallinpaperi on erittäin hyvää, voimapaperikin käy. • Paperiveitsi ja leikkausalusta • Kankaanpainovärejä

Kuvioitu kangaskassi, tee näin:

1. Pese kangas puhtaaksi viimeistelyaineista, väri tarttuu paremmin. Vanhat pestyt kankaat sopivat myös hyvin.

2. Piirrä tai kopioi haluamasi teksti/kuvio paperille. Aseta kaaviopaperi (karkea puoli ylöspäin) leikkausalustalle ja piirroksesi sen päälle, leikkaa kuvion mukaan.

3. Aseta kangas ja kaaviopaperi painoalustalle. Jos kuviossa on irtoavia osia, aseta ne paikoilleen kankaalle ja seula varovasti päälle, väri kiinnittää ne seulaan painotyön ajaksi.

4. Laita väriä seulan toiseen päähän kuvioalueen ulkopuolelle. Vedä ensin hellävaraisesti väri yli koko kuvion, sen jälkeen parilla napakalla vedolla kankaaseen. Nosta seula varovasti ylös. Voit painaa kuvion monta kertaa eri kankaisiin.

5. Kun lopetat, irrota kaavio varovasti ehjänä, kuivata ja säilytä leivinpaperien välissä suorana seuraavaan kertaan.

6. Anna kuvion kuivua ja kiinnitä väri kankaaseen silittämällä.

Lue myös Anna.fi: Tuunaa kangaskassi

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuvioitu kangaskassi on kiva lahja kaverille

Sinun täytyy kommentoidaksesi.