Minipuutarhassa kaikki kypsyy ja kukoistaa

Haaveiletko puutarhasta, jossa hullutkin haaveet toteutuisivat? Askartele minipuutarha! Nukkekotipuutarhassa kaikki kukkii yhtä aikaa, eikä siellä ole huolta huonosta maaperästä. Talvella miniatyyrien parissa voi haaveilla kesästä.

Nukkekotipuutarhaa kannattaa suunnitella samalla tavalla kuin oikeaa. Ensin hahmotellaan lastulevylle puutarhan tilanjako, sitten kasataan pohja ja isot rakenteet. Lopuksi viimeistellään pienet yksityiskohdat.

Minipuutarhan suunnittelua eivät kuitenkaan rajoita hankalat ilmansuunnat tai huono maaperä. Hullutkin haaveet voi toteuttaa, kaikki kasvit voivat kukkia yhtä aikaa ja sato valmistua kerralla.

Valitse vapaasti tyyli ja jopa mittasuhteet: tarkat mittasuhteet tuovat realistisen vaikutelman, epätarkat luovat villin ja satumaisen lopputuloksen.

Katsele muiden rakentamia pienoispuutarhoja netin harrastajapalstoilla ja selaile tarvikekauppojen sivuja. Niistä saat ideoita myös itse rakentamiseen.

Minipuutarhan kukkien ja pikkuesineiden valmistaminen vaatii kädentaitoja ja kärsivällisyyttä. Harjoittele pienten esineiden valmistamista rauhassa, äläkä luovuta, vaikka vasta kolmas versio tyydyttäisi.

Pidä silmät auki kirpputoreilla ja katsele toisten hylkytavaroita tuumien, mitä niistä voisi nukkekotipuutarhaan rakentaa. Esineisiin voi löytää materiaaleja arkisistakin tavaroista.

Sopivaa puuainesta saa jäätelötikuista ja rakettien jämistä. Niiden työstämisessä saa leikkiä pientä puuseppää. Multaa voi valmistaa kahvinporoista ja nurmikon froteepyyhkeestä.

Käyttökelpoisiksi ovat osoittautuneet myös tekokukat, rakettitikut ja pienetkin kangastilkut. Valmiita esineitä voit hankkia puutarhasi kohokohdiksi nettikaupoista.

Pikkuisia keräkaaleja, kurpitsoita, tomaatteja ja omenoita voi muotoilla askartelukaupasta hankitusta fimo-massasta. Pehmeä massa kovetetaan valmiiksi uunissa. Massoja on eri värisiä, ja niitä voi sekoittaa. Vaaleaa massaa voi maalata akryyliväreillä.

Lisää askarteluideoita puutarhurille:
Kukka-amppeli kakkuvuoasta
Kukkaruukut itse askarrellen
Betoniaskartelu on sotkuista ja ihanaa
Askartele mosaiikkilyhdyt
Askartele ovikranssi

Kuvat: Pekka Holmström

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Minipuutarhassa kaikki kypsyy ja kukoistaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X